Rondwandeling met natuurgids IVN door Hitland

capelle • Belangstellenden kunnen op zondag 26 februari samen met Natuurgidsen van IVN Natuureducatie op pad gaan in Hitland-Zuid - het oude weidegebied tussen de bebouwde kommen van Capelle en Nieuwerkerk aan den IJssel. De route voert door de weilanden en over de IJsseldijk, over wandelpaden en smalle kades, langs sloten, plasjes, rietkragen en bosschages.

“Wat we aantreffen is de vraag”, aldus de organisatie. “Het is nog winter, maar zien en voelen we de lente al naderen? Treffen we nog wintergasten aan of meer trekvogels dan anders die helemaal niet zijn weggegaan? Welke planten en dieren profiteren van zacht weer en welke soorten zijn al begonnen aan het nieuwe groei- en voortplantingsseizoen? Zien we rammelende en boksende hazen?”

De startlocatie is het parkeerterrein bij Golfbaan Hit, Blaardorpseweg 1, Nieuwerkerk aan den IJssel. Dichtstbijzijnde halte van OV is station De Terp, eindhalte van metrolijn C (fiets mag gratis mee). De wandeling begint om 11:00 uur en duurt ongeveer twee uur. Inschrijving vooraf is niet nodig; deelname is gratis.

Meer info: www.ivn.nl/afdeling/rotterdam-en-omstreken.


Nieuwe activiteiten Praatatelier in maart

capelle • Het Praatatelier van het Hersenletsel-Afasiecentrum organiseert de komende maand weer enkele activiteiten. In het Praatatelier kunnen mensen met beperkingen door Niet- Aangeboren Hersenletsel (NAH) en hun naasten terecht voor activiteiten, cursussen, informatie en (lotgenoten-)contact. Op 6 maart is er een schilderworkshop in het atelier van kunstenaar Elly Kern en op 7 maart is er een mantelzorgdiner: samen eten en met anderen in gesprek gaan en ervaringen delen. Op 25 maart is de familiedag in het Hersenletsel-Afasiecentrum. Bezoekers kunnen dan meedoen aan verschillende workshops: ‘Omgaan met karakterveranderingen en cognitieve veranderingen’, ‘Leren aangepast communiceren als praten niet meer zo goed gaat’ en ‘Plezierige, non-verbale creatieve activiteit met het hele gezin’. Meer info of aanmelden: info@praatatelier.nl of 088 2069 250.


'De IJssel' maakt programma maart bekend

capelle • Ondersteuningscentrum De IJssel (voorheen Inloophuis De IJssel) heeft het activiteitenprogramma voor de maand maart bekendgemaakt. Er zijn activiteiten die draaien om ontmoeten, maar ook momenten die om ontspannen of bewegen gaan. Op 23 maart is er bijvoorbeeld de workshop Stralend uiterlijk (10:00 tot 12:00 uur) en op 21 maart is er een interactieve lezing door Martha Rijkmans, met als thema ‘Rouwen en bouwen met en na kanker'. De volledige agenda en meer info: www.inloophuisdeijssel.nl. Aanmelden kan via info@inloophuisdeijssel.nl of 010 737 00 69.