woensdag 22 februari

Lezing door Myrte Leffring over tweeluik 'Wulk'
15:00-16:30, Capelle aan den IJssel, Bibliotheek Capelle Centrum, Stadsplein 39
Wulk – Vallen & Opstaan is een tweeluik in proza en poëzie. Dit tweeluik is een uniek, niet eerder vertoond genre-experiment. Myrte Leffring, maker van het tweeluik, geeft een interactieve lezing. Zij draagt voor uit de dichtbundel en uit de roman. En ze begeleidt bij het maken van een toegankelijke schrijfopdracht.

Myrte Leffring (1973) is hoofdredacteur van poëzietijdschrift Awater en heeft als literair docent ruime ervaring met het geven van schrijfworkshops en -cursussen voor onder meer de SKVR, DOK Delft, Poetry Academy, diverse musea en bibliotheken, en in het primair en secundair onderwijs. Zij was jarenlang redacteur bij BoekieBoekie, programmeur bij festivals als Wonderfeel en Woordnacht en presenteert regelmatig Awater Live, de inhoud van tijdschrift Awater op een podium. Bij uitgeverij Van Gennep verschenen reeds de dichtbundels Om je schouders hang ik de nachten (2015) en De tere bloemen van het verstand (2016). Met het tweeluik Wulk – Vallen & Opstaan maakt zij haar debuut als prozaschrijver.

donderdag 23 februari

Tekenen bij KinderLab Schenkel
15:15-16:30, Capelle aan den IJssel, KinderLab Schenkel, Bongerd 8
Be YourStar staat symbolisch voor ieder kind dat zichzelf mag en durft te zijn. Iedereen mag gewoon shinen! Ben jij goed in tekenen, of wil jij dit graag leren? Geef je dan op voor deze tekenles. Deelname kost niets, maar aanmelden is wel verplicht. Dit kan online via welzijncapelle-kinderlabs.op-shop.nl.

vrijdag 24 februari

Taaldouche van cabaretier Erik van Muiswinkel
20:15-21:45, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
Van Muiswinkel zet het publiek samen met muzikanten Guus van Marwijk en Paul Remmelts onder een anderhalf uur durende taaldouche, waar iedereen gelouterd uitkomt. Het Nederlands is op afstand de beste taal van de wereld, zoals Nederlands onderzoek onlangs uitwees. Daarom is voor deze voorstelling onze keus op het Nederlands gevallen. Moojen ligjes in de lugt. Let niet op de spelling. Geniet van de schoonheid.

zaterdag 25 februari

'What's cooking': optreden van Vermin en Baardvader
20:30, Capelle aan den IJssel, Capsloc, Pelikaanweg 3
What’s Cooking is hét nieuwe poptalent podium van 010. In Pop-& Cultuurpodium CAPSLOC krijgen beginnende popartiesten de kans om zich te presenteren. Een echte buitenkans om de top acts van morgen te leren kennen en ze te ondersteunen. Vermin en Baardvader zijn rauwe rockbands die bij deze editie op het podium staan.

Kaarten kosten in de voorverkoop 5,00 euro en zijn verkrijgbaar via capsloc.nl. Kaarten aan de deur kosten 7,50 euro.

Disco Party in Theater De Tuyter
21:00-1:00, Krimpen aan den IJssel, Theater De Tuyter, Nachtegaalstraat 8
Oefen thuis alvast voor de spiegel jouw disco dansmoves en ga helemaal op in de tijd van toen.. Er is een verlichte dansvloer en uiteraard discobollen. Verkleden in een disco outfit mag, maar is niet verplicht. Een avond boordevol jeugdsentiment, gezelligheid en uitsluitend alle legendarische disco knallers van toen. Tickets: 7,50 euro, via www.uitagendakrimpen.nl.

zondag 26 februari

Muziek maken in Capsloc
15:00, Capelle aan den IJssel, Capsloc, Pelikaanweg 3
Elke laatste zondag van de maand is er in Capsloc een laagdrempelige jamsessie. Iedereen die graag een keer met z’n instrument op het podium wil staan is welkom. Er wordt gezorgd voor een aangenaam geluidsniveau en een boeiende progressie. De middag wordt zo ingedeeld dat beginners in het begin aan bod komen en de gevorderde muzikanten aan het einde van de middag hun kunsten kunnen vertonen. Rappers en spoken-word artiesten zijn van harte welkom, en ook singer-songwriters wordt de mogelijkheid gegeven om een leuke presentatie tussen de jams door te doen.

De deur opent om 15:00 uur en de entree is gratis.

maandag 27 februari

Kopje kunst bij kunstenares Margreet Scheerder
13:00-15:00, Capelle aan den IJssel, Atelier Margreet Scheerder, Bermweg 11
‘Kijken naar Kunst' is een ontmoetingsmoment waarin een kunstenaar centraal staat. Deze keer bezoeken deelnemers het atelier van Margreet Scheerder. Margreet is al 30 jaar beeldend kunstenaar. Schilderen is voor haar een ontdekkingsreis van kleuren, lijnen in combinatie met fantasie. Zij laat zich onder meer inspireren door beelden die zich opdoen tijdens haar verre reizen wanneer zij in contact kom met andere culturen en ander kleurgebruik. Het is vooral dit kleurgebruik wat een essentieel onderdeel vormt van haar artistieke proces.Maximaal tien deelnemers, parkeerplaatsen beperkt. Deelnemers gaan niet praktisch aan de slag.

Vooraf aanmelden is verplicht en kan via cow@kpnmail.nl of 06 2353 7791. Deelnemers uit de wijk (Schenkel) hebben voorrang. De eigen bijdrage is 1,00 euro.

Meer info is te vinden op de website www.kunstkringcapelle.nl/creatief-ouder-worden.