Vacare houdt christelijke meditatie-avonden in Schenkelkerk


capelle • De meditatie-groep Vacare houdt in de Schenkelkerk vier christelijke meditatie-avonden. Bij de meditatie-avonden proberen deelnemers tot stilte te komen, en zich bewust te worden wat er in hen omgaat. Om niet voorbij te rennen aan het eigen hart. En ín die stilte is ruimte voor een luisterlied, een kort verhaal uit de Bijbel, of een beeld. Deelnemers oefenen om dat te verbinden met hun eigen leven van alledag, met alles wat daarbij hoort – vragen, plezier, zorg, boosheid, je weg zoeken, dank, Godsbeeld, relaties, etc. Hoe heeft dat allemaal met God te maken? ‘Je traint jezelf op deze manier om Bijbelverhalen “tot leven te lezen”, en je gebedsleven te verdiepen’, aldus de organisatie. Iedere keer begint een avond met ongeveer tien minuten ontspannings- of aandachtsoefeningen. Daarna is er ongeveer een half uur inhoudelijke meditatie, afgewisseld met een lied of verstillende muziek.

Data: 16 februari, 9 en 23 maart en 13 april. Inloop om 19:15 uur, programma van 19:30 tot 20:30 uur. Meer info bij Hester van Briemen via van_briemen@hotmail.com of 06 4161 8878. Kijk voor een voorbeeldmeditatie op https://schenkelkerk.nl/vacare


Bewonerslunch

capelle • In het Huis van de Wijk Middelwatering (Reigerlaan 66) wordt iedere vrijdagmiddag een lunch klaargemaakt voor omwonenden. Met de vaste kok Mo en met hulp van vrijwilligers wordt een lunch geserveerd. Er zijn geen kosten aan verbonden, maar van tevoren aanmelden is verplicht. Dit kan uiterlijk een dag van tevoren voor 15:00 uur dat kan bij de balie in het Huis van de Wijk Middelwatering of telefonisch via 010 3169 851.


Jongereninloop

capelle • Het Huis van de Wijk Schollevaar (Stationsplein 20) is op 10 februari open voor een inloop voor jongeren die in de wijk wonen of een significante binding hebben met de wijk Schollevaar. Jongeren kunnen playstationen op de playstation 5, muziek opnemen in de muziekstudio, gebruik maken van de muziekspeakers, gezellig met elkaar koken en met elkaar of de jongerenwerkers in gesprek gaan. Aanmelden: s.yaaqobi@welzijncapelle.nu of 06 3014 7122.