donderdag 9 februari

Ontmoeting bij Kunstkring Capelle
10:00-12:00, Capelle aan den IJssel, Roerdomplaan 86
Creatief Ouder Worden houdt een 'Meet en Greet' met als thema Impressionisme. Dit keer geen presentatie, er zijn kunstboeken over de impressionistische en post-impressionistische kunstenaars en aanwezigen gaan onderlinge ervaringen en meningen uitwisselen over deze kunststroming. En verder gewoon gezellig koffie drinken. Kosten 1,00 euro, inclusief koffie/thee. Opgeven kan via cow@kunstkringcapelle.nl.

Intiem concert van HAEVN
20:15-22:15, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
Met hun eigenzinnige en filmische dreampop veroverde HAEVN de harten van muziekliefhebbers over de hele wereld. Na vijf jaar van grote uitverkochte clubtours vinden de mannen het tijd voor een nieuw avontuur: een theatertour. Verwacht een theatervoorstelling met veel eigen en nieuwe muziek, afgewisseld met HAEVN-bewerkingen van hun favoriete bekende popsongs.

vrijdag 10 februari

Get up, stand up! is terug
20:30-22:30, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
Get up, stand up!, de bekende Isala stand-upcomedy avond, is terug van weggeweest. Een avond stand-up in zijn puurste vorm waarbij de Luc Lutz zaal omgebouwd wordt tot een heuse comedyclub inclusief bar. Messcherp, gortdroog, inventief, vreemd, soms met een muzikale twist, maar altijd grappig.

zaterdag 11 februari

Film Ome Cor in Theater De Tuyter
16:00-18:00, Krimpen aan den IJssel, Ontmoetingscentrum De Tuyter, Nachtegaalstraat 8
De cast van de ome Cor film bestaat maar liefst uit 45 Nederlandse iconen. Een groot deel van de opbrengst gaat naar Sophia Kinderziekenhuis.Ome Cor (gespeeld door Martin van Waardenberg) is een oud havenarbeider, die een tikkie gefraudeerd heeft met zijn arbeidsongeschiktheidsuitkering. Als dit aan het licht komt zijn de gevolgen niet te overzien. Uitkering foetsie, uit huis gezet, mot met zijn dochter en zelfs een taakstraf. Gaat het ome Cor lukken om zijn leven weer op de rit te krijgen? Tickets: 10,00 euro, via www.uitagendakrimpen.nl.

Veldhuis & Kemper
20:15-22:15, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
Een komische, confronterende en ontroerende avond over vriendschap, relaties en liefde. Na een uitverkochte try-out nog eenmaal terug in het Isala. Het is twintig jaar geleden dat de mannen voor het eerst samen op het podium stonden. Ze denken dat ze elkaar alles kunnen vertellen, maar of dat nou zo verstandig is... Confronterend grappig is het in ieder geval wel. Met ontroering als onverwachte bonus.

Burtsko op podium in Capsloc
20:30, Capelle aan den IJssel, Capsloc, Pelikaanweg 3
Burtsko is het alter ego van de 21-jarige Bart van Helvoort. Als prille jongeman is hij begonnen op de drums en na jaren van het uitproberen van verschillende instrumenten uitgekomen in de songwriting en productie van Nederlandstalige popnummers. Hij heeft in 2022 zijn eerste twee singles uitgebracht. In het voorprogramma staat Stijn, een 20-jarige zangeres die eigen liedjes schrijft en zingt in het Nederlands, Engels en Frans. In de voorverkoop kosten kaarten 5,00 euro, aan de deur 7,50 euro. Kaarten en meer info: capsloc.nl.

zondag 12 februari

Muziek Café in Theater De Tuyter
15:00-17:00, Krimpen aan den IJssel, Ontmoetingscentrum De Tuyter, Nachtegaalstraat 8
Coen Teeuwen raakte geïnspireerd door artiesten als Bruce Springsteen, Glen Hansard en Passenger. Zijn intieme Nederlandstalige luisterliedjes gaan over persoonlijke thema’s als liefde, eenzaamheid en hoop. Leela Teeuwen-Prins begeleidt Coen met slagwerk en als backing vocal. In 2023 hopen zij hun debuut-EP ‘Een Weg Naar Jou’ uit te brengen. Tickets: 7,50 euro, via www.uitagendakrimpen.nl.

Verhalen uit Duizend-en-een-nacht
15:00-16:45, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
De verhalen in Een nacht met Sjahrazade krijgen een moderne Abdelkader-twist en worden omlijst door klassieke muziek, geïnspireerd door de Oriënt en gespeeld door de musici van Club Classique. Een magische belevenis waarbij het publiek onder andere Sheherazade van Rimski Korsakoff en de Aladdin Suite van Nielsen hoort.

maandag 13 februari

Stamboomcafé met open inloop
10:00-11:30, Capelle aan den IJssel, Bibliotheek Capelle Centrum, Stadsplein 39
Op maandag 13 februari houdt de bibliotheek een Stamboomcafé, gratis en met open inloop.Er zijn cursisten aanwezig van eerdere Stamboomcursussen, die informatie en weetjes met elkaar uitwisselen en elkaar helpen bij het onderzoek. Belangstellenden kunnen hier altijd aanschuiven met vragen of informatie over hun eigen stamboom, of zij nu een ervaren 'onderzoeker' zijn of een beginner. Het Stamboomcafé is een initiatief van de cursisten en vindt plaats in de bibliotheek, waar het warm is en waar koffie en thee is. Er is geen cursusleider of docent aanwezig, maar wel veel kennis en know-how van de deelnemers.

Anders kijken naar kunst
14:00-16:00, Capelle aan den IJssel, De Hoeksteen, Rivierweg 15
‘Anders kijken naar Kunst’ is een ontmoetingsmoment waarin elke keer andere kunstafbeeldingen worden getoond om met elkaar daarover in gesprek te gaan . We bouwen als het ware een eigen verhaal op rondom het schilderij, foto of collage. Doel is dat mensen elkaar ontmoeten en kunst is hierbij het middel is. We gaan hierbij niet praktisch aan de slag.De maximale deelname is twaalf personen. Vooraf aanmelden is verplicht inzake corona maatregelen. Deelnemers uit de wijk hebben voorrang. Eigen bijdrage is 1,00 euro per keer. Opgeven kan via cow@kpnmail.nl of via 06 2353 7791.Voor de recente informatie, zie www.kunstkringcapelle.nl/creatief-ouder-worden of de facebookpagina Creatief Ouder Worden Kunstkring Capelle.

Koor Jade - Projectleden welkom
20:00, Krimpen aan den IJssel, De Bron, Memlinghof 2
Koor Jade gaat weer optreden, en jij kan daarbij zijn. Uiteraard om te komen luisteren en kijken, maar je kunt zelfs meezingen als project-lid. Op zaterdagavond 25 maart geeft koor Jade samen met Jongerenkoor “Twentysomething” een concert in de Grote Kerk in Lekkerkerk. Als project-lid kun je van 13 februari t/m 25 maart 2023 tijdens de wekelijkse reguliere repetities van Koor Jade op maandagavond en/of vrijdagmiddag in Krimpen a.d IJssel een aantal nummers mee repeteren. Het repertoire bevat o.a. Adele, Claudia de Breij, Simone Kleinsma en Van Morrison. De kosten van dit project zijn 29 euro. Wil je wel repeteren maar niet optreden, dan is dat ook mogelijk. Interesse? Neem een kijkje op www.koor-zing.nl/koor-jade of neem contact op via zingmetkarin@gmail.com of bel naar 06 - 15 47 44 89 (Liesbeth) of 06 - 46 58 43 24 (Hanneke).

Basiscursus Ukelele voor volwassenen
20:30-21:20, Capelle aan den IJssel, Capsloc, Pelikaanweg 3
Mensen die ukelele wil leren spelen kan in vijf lessen in een kleine groep een leuke basis leren. Bij voldoende belangstelling kunnen deelnemers daarna verder met een vervolgcursus. Kosten: 94,50 euro voor 5 groepslessen. Inschrijving via www.degitaaracademie.nl, vol is vol.

dinsdag 14 februari

Isala Film: De acht bergen
13:30-16:15, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
Een verhaal over een bijzondere vriendschap tussen de stadse Pietro en Bruno die trouw blijft aan zijn berg. Ondanks hun totaal verschillende levens, blijft de vriendschap ogenschijnlijk onverwoestbaar. Een film naar de internationale, prijswinnende bestseller Le otto montagne van Paolo Cognetto. De film draait dezelfde dag weer om 20:00 uur.

Valentijnsbingo
14:00-15:30, Capelle aan den IJssel, KinderLab Middelwatering, Reigerlaan 66
Dit is een speciale editie van bingo, want samen met de ouderen uit de wijk spelen de kinderen in een team. Snel aanmelden is aanbevolen, want vol is vol. Deelname is gratis, aanmelden kan via welzijncapelle-kinderlabs.op-shop.nl.

Boekenspreekuur: 'blind date' met een boek
14:30-15:30, Capelle aan den IJssel, Bibliotheek Capelle Centrum, Stadsplein 39
Vind op Valentijnsdag de perfecte boekenmatch in de bibliotheek. Op de grote leestafel op de begane grond liggen ingepakte pakketjes boeken. Alleen de collectiespecialisten van de bieb weten wat er in de pakketjes zit en proberen als ware ‘liefdesdokters' de pakketjes met boeken te koppelen aan bezoekers. De pakketjes hebben een barcode, dus bezoekers kunnen ze gewoon lenen en natuurlijk pas thuis openmaken. Hierdoor bestaat de kans een boek te lezen waarvan je niet wist dat het bestond en dat wellicht perfect bij je past. Naast de bibliotheekmedewerkers is er ook een speciale ‘matchmaker' aanwezig bij dit spreekuur, te weten wethouder Harriët Westerdijk. Zij zal met bezoekers in gesprek gaan over hun favoriete boeken en haar eigen favorieten. Gratis entree, vrije inloop.