• Michelle Hsu: speelster van BC Schollevaar 1
• Michelle Hsu: speelster van BC Schollevaar 1 Foto: John Wijntjes

Mooi debuutjaar Michelle Hsu bij BCS

capelle • Michelle Hsu beleeft vooralsnog een mooi debuutjaar in het eerste team van badmintonclub Schollevaar. Het kampioenschap van de tweede divisie lonkt zelfs.

"We zijn er nog niet hoor,", glimlacht de 19-jarige studente Econometrie en Economie. "Er zijn nog twee teams over die naast ons ook op de titel azen: Shot en Van Zijderveld. We gaan het met zijn drieën uitvechten."

En dan te weten dat BCS voorafgaand aan de competitie de hoop uitsprak om zich te kunnen handhaven in het ploegenveld. "Dan is dit wel een verschil, he," glimlacht Michelle Hsu. "Het draait gewoon lekker. Ja, dat geldt ook voor mij, al is er nog veel voor verbetering vatbaar aan mijn spel. Ik heb echt moeten wennen aan badmintonnen op dit niveau. De snelheid van handelen ligt hoger dan ik gewoon was. Ook moet ik leren om nog stabieler en vooral 'vaster' te zijn in mijn spel. Juist in dat laatste aspect zit het grootste verschil. Een shuttle in de buurt van de zijlijn slaan is niet meer genoeg; hij moet er dicht tegen aan vallen of liever nog er bovenop. Door veel en goed te trainen en door te zetten kun je dat bereiken. Ik heb de wil om vooruit te gaan, beter te worden en we hebben in de personen van onze trainers Martel Kouwenhoven en Arjen Smit mensen die dat heel goed begeleiden."

Michelle Hsu is inmiddels vier jaar lid van BCS, maar badmintonnen doet ze al veel langer. "Ik ben op mijn achtste begonnen bij Boomgaardshoek, een club in mijn vroegere woonplaats Hoogvliet," vertelt ze. "Ik heb daar met veel plezier gespeeld tot we vier jaar geleden verhuisden naar Schiedam. Toen ben ik een nieuwe vereniging gaan zoeken. Ik had BC Asterix in Rotterdam en BCS in Capelle op het vizier en koos voor die laatste. Dat bleek een goede beslissing, want ik voelde me vanaf het eerste moment thuis. Ik startte in de zesde divisie en ging vervolgens ieder seizoen een stapje hoger spelen. Deze zomer kwam ik zelfs in het eerste team terecht. Super mooi om mee te maken en nóg mooier om bovenin mee te draaien en zelfs kansen te hebben om volgend seizoen in de eerste divisie uit te komen. We gaan voor het hoogst haalbare. De komende tijd wordt duidelijk of we ons doel halen."

Jan Timmer