‘De Capelse keuken’ zoekt bak- en kookliefhebbers

capelle • Capelle kent zo’n honderdtwintig verschillende nationaliteiten binnen haar gemeentegrenzen. Het doel van de Capelse keuken is mensen met elkaar in contact te brengen en samen te leren koken en bakken met recepten uit al die landen van herkomst, en na afloop gezamenlijk te proeven en te eten. De organisatie is op zoek naar Capellenaren die willen meedoen.

"Zo alles bij elkaar mogen we aannemen dat Capelle met al die aparte keukens over één grote internationale keuken beschikt”, aldus de organisatie. "Met de opgedane kennis en de recepten uit al die landen kun je dan thuis weer verder komen. Zo maak je van je eigen keuken een internationale keuken. Wij zijn op zoek naar mensen van verschillende nationaliteiten die weten te koken en/of bakken, die er plezier in hebben om elkaars recepten te leren kennen en samen te bereiden in een keuken van het Huis van de Wijk. Iedereen die trots is op hun kookkunsten uit hun land van herkomst, maar ook andere keukens wil leren kennen, kan contact opnemen. Deelname is gratis. Eenmaal in de veertien dagen wordt gekookt en gebakken in het Huis van de Wijk Middelwatering (Reigerlaan 66). Contactpersoon is Anita Wouden (06 2529 1386).


Spreekuur met wijkbrandweer

capelle • Wijkbrandweerman Dick de Jong heeft op 30 januari spreekuur over brandveiligheid in huis. Het spreekuur is in bibliotheek Capelle Centrum (Stadsplein 39), van 14:00 tot 15:30 uur.