Aantal auto-inbraken stijgt twaalf procent

capelle • In Capelle vonden in het jaar 2022 186 auto-inbraken, een stijging van twaalf procent ten opzichte van 2021. Dit blijkt uit onderzoek dat Independer deed op basis van politiegegevens.

Het aantal auto-inbraken in 2022 kwam daarmee uit op 58,9 per 10.000 huishoudens. Capelle scoort daarmee veel beter dan buurgemeente Rotterdam (134,8 inbraken per 10.000 huishoudens), maar aanzienlijk slechter dan Krimpen aan den IJssel (21,8) en Zuidplas (32,2).

In 2021 werden in Capelle nog 166 auto-inbraken gepleegd. De stijging in Capelle is precies even groot als de gemiddelde stijging in Nederland als geheel.


Aanpassing RET-dienstregeling; minder bussen

regio • Sinds maandag 23 januari is de RET dienstregeling van veel buslijnen deels aangepast. Ook op lijn 30 tussen Rotterdam Alexander en Capelle Schollevaar gaan minder bussen rijden.

Omdat het tijd kost om alle wijzigingen in de systemen en roosters door te voeren zullen gedurende de komende periode op meerdere momenten aanpassingen volgen. “Door de dienstregeling van de bus aan te passen, kunnen we blijven rijden en beperken we het onverwacht uitvallen van losse ritten”, meldt de RET.

Sinds maandag 23 januari zijn er minder ritten op buslijn 30 door Capelle, en verder in de regio op de lijnen 35, 36, 61, 62, 66, 69, 70, 76, 97 en 98 (Capelsebrug naar Krimpen aan den IJssel vice versa).

De afschaling komt door een tekort aan buschauffeurs, door verzuim en openstaande vacatures. “Er wordt hard gewerkt om dit aan te pakken. Zodra dat mogelijk is, keren we terug naar de eerdere dienstregeling. Er wordt op dit moment hard gewerkt aan de werving van nieuwe chauffeurs en het onder controle krijgen van het verzuim”, aldus de RET.


Auto op zijn kant na botsing Hoofdweg

capelle • Bij een botsing tussen twee auto's op de Hoofdweg kwam dinsdagmorgen één auto op z'n kant terecht. Bij het ongeval raakte niemand gewond.

Het ongeluk gebeurde op de kruising ter hoogte van de McDonald’s. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval en een berger heeft de voertuigen weggesleept.