• Jeroen Luijten met een deel van de bloemen die hij heeft gekregen.
• Jeroen Luijten met een deel van de bloemen die hij heeft gekregen. Foto: Annemarie van der Ploeg

Jeroen Luijten overladen met steun

capelle • Het gaat twee weken na de overval op zijn winkel weer goed met banketbakker Jeroen Luijten. Hij staat weer met een gezonde dosis humor in zijn bakkerij aan het Slotplein in Capelle. De bakker is er weer aardig bovenop gekomen nadat hij op woensdag 11 januari plots via de achterdeur van zijn zaak werd overvallen en talloze steek- en snijwonden opliep. 

“Ik had niet eens tijd om hem de kas te geven”, vertelt Luijten. “Als hij bij de voordeur had gestaan had ik gezegd: ‘Vriend alsjeblieft!’ Maar de dader stond bij de achterdeur en ik werd gelijk door hem aangevallen met een steekwapen en werd gelijk daarmee toegetakeld. Hij is niet verder dan achter in de winkel gekomen, want ik heb hem met veel pijn en moeite naar buiten kunnen werken. Hij had een muts en een mondkapje op, die ik er beide af heb weten te trekken. Ik heb zijn gezicht goed gezien. De buurman had ook een hele mooie camera dus we hebben scherpe beelden van hem. Hij had een steekvoorwerp en ik had alleen mijn handen. Ik ben naar buiten gevlogen. Na het incident is de dader er snel op een scooter vandoor gegaan.”

Veel hechtingen

De bakker is zwaar gehavend met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar hij vele hechtingen kreeg. “Mijn oor was zo erg geraakt dat deze nog aan een draadje hing. Verder had ik een stuk of 20, 30 wonden in mijn gezicht en op mijn arm. Op donderdag 19 januari kon ik de hechtingen eruit laten halen. Ik wil de politie ook echt bedanken. Ik was bang dat ik ook nog een advocaat moest regelen of naar een rechtszitting moest maar dat zit allemaal in het pakket van slachtofferhulp. Ik moet alleen nog een keer naar de Westblaak. Alles is netjes gedocumenteerd. Ik lag in het ziekenhuis en er kwamen eerst rechercheurs en er zijn foto’s genomen met iets van centimeters erbij. Er gaat een wereld voor me open. Ik denk dat het iemand uit de buurt is, anders kom je niet op een scooter. Maar daar zijn de specialisten voor. Laat die het maar uitzoeken.”

Hartverwarmende steun

Luijten krijgt vele hartverwarmende reacties van klanten en oud-personeelsleden. De zaak staat vol met mooie boeketten. “Ik ben iedereen ontzettend dankbaar. Het is hartverwarmend.”

Luijten gaat weer verder met bakken. Hij wil er weer zijn voor zijn klanten. Maar het is duidelijk dat de klanten er ook voor hem zijn.

Annemarie van der Ploeg