woensdag 25 januari

Muziekmakers bij KinderLab Schenkel
15:15-16:15, Capelle aan den IJssel, KinderLab Schenkel, Bongerd 8
Samen zingen, muziek maken en luisteren voor kinderen tot en met 12 jaar. Speel met muziek, leer verschillende ritmes en zing lekker mee.

In deze lessenserie komen de leerlingen veel in aanraking met muziek, op verschillende manieren. Ze leren te luisteren naar muziek, en ontwikkelen hun maat- en ritmegevoel. Ze werken samen om muziek te maken. Deelname gratis, aanmelden via welzijncapelle-kinderlabs.op-shop.nl.

donderdag 26 januari

Soep voor kinderen en ouders in KinderLab
9:00-11:00, Capelle aan den IJssel, KinderLab Schenkel, Bongerd 8
Voor ouders en kinderen die het KinderLab bezoeken staat vers gemaakte soep klaar. Een portie soep is op zich al goed voor één zesde van je dagelijkse hoeveelheid vloeistof en voor bijna twee porties groenten. Lekker en gezond dus dat kan niet ontbreken in het KinderLab.

Aanmelden (gratis) via welzijncapelle-kinderlabs.op-shop.nl.

Goud voor Oud in De Vijverhof
14:15-16:30, Capelle aan den IJssel, De Vijverhof, Reigerlaan 251
Goud voor Oud is een ontmoetingsmiddag voor senioren/ouderen, waar ouderen elkaar ontmoeten en in gesprek gaan. Een gastspreker vertelt over het thema van de dag, het muziekoptreden brengt mensen altijd aan het dansen en nieuwe sociale contacten en vriendschappen kunnen ontstaan.

Gratis toegang, wel aanmelden via e-mail: rob@sonrisa-rijnmond.nl of door te bellen naar 06 4834 7600. Op 27 januari is Goud voor Oud vanaf 14:00 uur in het Huis van de Wijk Schollevaar (Stationsplein 20).

Handwerken bij Capsloc
19:00-22:00, Capelle aan den IJssel, Capsloc, Pelikaanweg 3
Tijdens Stitch'n Bitch' in Capsloc kunnen belangstellingen aan de slag met breien, haken, borduren, vlechten, knopen, (band)weven of ander handwerk. Iedereen is welkom, jong en oud. Breng eigen werk of project mee en schuif aan, of doe inspiratie op en begin iets nieuws. Vrije inloop vanaf 19:00 uur, hapjes en drankjes op eigen rekening.

Cabaret met Wim Helsen
20:15-21:45, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
Wat heeft de wereld of de mens nodig? Eenvoudige vragen. Eenvoudige vragen vragen om ingewikkelde antwoorden. Dat treft - Wim Helsen bulkt van radicale, geheimzinnige en willekeurige antwoorden. Hij deelt die graag met het publiek.

vrijdag 27 januari

Wijkrestaurant Middelwatering
17:30-20:00, Capelle aan den IJssel, Huis van de Wijk Middelwatering, Reigerlaan 66
Iedere vierde vrijdag van de maand is het wijkrestaurant in Middelwatering. Vaste kok Mo kookt samen met vrijwilligers weer voor bewoners uit de wijk. Kom gezellig eten en ontmoet andere mensen uit de wijk.

Er zijn geen kosten aan verbonden, maar aanmelden is nodig zodat de organisatie weet voor hoeveel personen er gekookt moet worden. Dit kan bij de balie in het Huis van de Wijk Middelwatering of telefonisch op nummer 010 3169 851.

zaterdag 28 januari

Shaky Ground in De Tuyter
20:30-22:30, Krimpen aan den IJssel, Theater De Tuyter, Nachtegaalstraat 8
Stilstaan is geen optie; Shaky zet je in beweging. Zelfs bij mensen die niet weten dat ze dansen leuk vinden. En.. mensen die de band kennen weten hoe blij je ervan wordt. Bij Shaky gaan we uit van de ‘geslaagde party-garantie’ en gaat iedereen met een ongekend goed gevoel naar huis.Als jij erbij bent is het nog leuker. Vette versies van krakers uit de 70ties, 80ties en 90ties: Boogie Wonderland, Lady Marmalade, Pump up the Jam & Disco Inferno worden gemixt met de allerlekkerste dance- & pophits van nu van o.a. Bruno Mars & Justin Timberlake. Voeg bij dit alles nog een klein vleugje ‘guilty pleasures’ zoals bijvoorbeeld Boney M & ABBA en je feest is compleet. Dat alles bij elkaar: breed bekend, leuk, lekker en gruwelijk dansbaar. Tickets: 17,50 euro via www.uitagendakrimpen.nl.

dinsdag 31 januari

Isala Film: Close
13:30-15:35, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
Leo en Remi, 13, zijn vrienden zo lang ze zich kunnen herinneren. De vriendschap is vrolijk, intens en bovenal onafscheidelijk. Toch lijkt een ogenschijnlijk onschuldige gebeurtenis genoeg om hen uit elkaar te drijven. Vol onbegrip zoekt Leo toenadering tot de moeder van Remi.
De film draait dezelfde dag ook om 20:00 uur.

woensdag 1 februari

Bakkie in de buurt in Wijkpunt Torenhof
10:00-14:00, Capelle aan den IJssel, Wijkpunt Torenhof, Torenhof 1
In Wijkpunt Torenhof zijn omwonenden woensdag welkom bij 'bakkie in de buurt'. Om 12:30 uur wordt gratis een kopje soep geserveerd. Voor meer informatie, bel 010 7515 500.