• Lars Bosscha gaat een luchtduel aan namens Capelle.
• Lars Bosscha gaat een luchtduel aan namens Capelle. Foto: Annemiek van Dillen

Capelle krijgt harde tik van Kloetinge

kloetinge • Capelle ging met hoge verwachtingen naar vierde divisie koploper Kloetinge, maar keerde met de staart tussen de benen huiswaarts met een 4-0 verlies.

De nederlaag zorgde er voor dat de achterstand op de trotse lijstaanvoerder opliep naar liefst negen punten. Bijkomende schade: Capelle leverde zijn koppositie in de tweede periode eveneens in bij de Zeeuwen. De Slotbewoners startten de wedstrijd goed en hadden door veel balbezit een duidelijk overwicht. In de 9e minuut loste Dennis van der Heijden het eerste schot, maar de bal ging naast het doel. In de 25e minuut passte de ingevallen Nizar Mekkaoui de bal in de zestien. Lars Bosscha gleed uit en Jefry Dijkstra kon uithalen. Marc van Splunter stopte het schot, maar in de rebound haalde aanvoerder Reguillo Vanderpitte vernietigend uit: 1-0. Capelle deed in de 29e minuut iets terug, maar een schot van Bram van Eijk werd eenvoudig gestopt door keeper Mitchell Braafhart. In de 31e minuut volgde de volgende domper voor Capelle. Ruben de Jager werd in het strafschopgebied neergelegd door Dennis van der Heijden en een strafschop was het resultaat. De Jager voltrok het vonnis zelf: 2-0. Capelle was duidelijk aangeslagen en was het overwicht kwijt. Het werd nog erger in de 42e minuut. Na een corner ontstond er een scrimmage, die uiteindelijk leidde tot een schot van dichtbij van Valentijn van Keulen, die de 3-0 op het scorebord zette. De tweede helft konden beide ploegen tot de 63e minuut geen potten breken. Capelle probeerde wel aan te vallen, maar werd nauwelijks gevaarlijk in de zestien van Kloetinge. De thuisclub leunde op de 3-0 voorsprong en loerde op de counter. In de 63e minuut leverde dat weer een doelpunt op. Een afstandsschot van Jefry Dijkstra verdween via de Capelse doelman in het doel 4-0. Capelle had nog twee scoringskansen. In de 75e minuut een kans voor Adaïr Vega Lopes, die door Mitchell Braafhart werd gepareerd en in de rebound schoot Joshua Kassels nog hard in, maar dat leverde ook geen doelpunt op. Ook de ingevallen Eric Jansen zag nog een schot geblokkeerd worden, maar daar bleef het bij. Capelle wacht de komende weken twee thuiswedstrijden: tegen WNC en SC Feyenoord. De club moet daarin Sander Fischer en Rutger de Bos missen, die in en tegen Kloetinge beiden de vijfde gele kaart kregen.