Vragen over verlichting

capelle • Het Capels Bewoners Belang (CBB) heeft het college vragen gesteld over de openbare verlichting in Capelle aan den IJssel. De partij krijgt meldingen dat verlichting op diverse plaatsen al langere tijd defect is.

De verlichting rond de stier bij de Terp blijkt na een melding nog maanden defect te zijn geweest en op de Schenkelse Dreef, de ‘s-Gravenweg en op de rotonde in Schollevaar is het erg donker door defecte verlichting, aldus de fractie.

Defecten gemeld

“Door verschillende bewoners zijn deze defecten gemeld. Echter het repareren van de verlichting laat lang op zich wachten.”

De partij vraagt zich onder meer af of het college bekend is met de tijd tussen het melden en de reparatie, en of het college bereid is het huidige proces te evalueren.

Donkere dagen offensief
Daarnaast vraagt CBB zich af of het college bereid is om het jaarlijks weer inventariseren van de buitenverlichting (het zogenaamde donkere dagen offensief) weer in te stellen, met vrijwilligers die hiervoor een kleine vergoeding krijgen. Deze campagne werd in de afgelopen jaren geregeld gevoerd.