‘Soepbar’ bij Wijkpunt Torenhof

capelle • In 2022 trok de gemeente met een soepkar door de Capelse wijken. Dit jaar geeft Wijkpunt Torenhof een gevolg hieraan met iedere woensdag de soepbar. Omwonenden kunnen op woensdagen van 12:30 tot 14:00 uur terecht bij het wijkpunt voor een gratis kom soep. Het adres is Torenhof 1.


Training ‘Omgaan met dementie’

capelle • In het Huis van de Wijk Middelwatering (Reigerlaan 66) wordt op donderdag 26 januari de training ‘Omgaan met dementie’ gegeven. In deze training leren deelnemers hoe zij goed kunnen omgaan met mensen met dementie die zij tegenkomen. Het eerste deel van de training gaat over dementie en het herkennen van dementie. In het tweede deel wordt geoefend met voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Tot slot wordt besproken hoe deelnemers het geleerde kunnen toepassen en krijgen zij tips. Ter voorbereiding op de training wordt alle deelnemers gevraagd om één of meerdere online trainingen te volgen via https://samendementievriendelijk.nl. Deze duren ongeveer 15 minuten en zijn gratis te volgen. Voor aanmelden/info: capelledoet.nl/training/omgaan-met-dementie/.


Winterlunchconcert in de St. Paulus’

capelle • De Winterreise van Schubert, Winter uit de Vier Jaargetijden van Vivaldi en nog meer ‘koude' muziek zal weerklinken tijdens het winterlunchconcert op 26 januari in de St. Paulus' Bekeringkerk. De voorafgaande lunch geldt als ‘opwarmer'. Organist Wouter Blacquière, Leni Cornelissen (sopraan), Els Blacquière (alt) en Hilaire van den Bergh (bas/bariton) treden op. Bezoekers zijn welkom vanaf 11:45 uur, de aanvang van het concert is 12:30 uur (einde rond 13:30 uur). Toegang en lunch zijn gratis, maar na afloop wordt een gift gevraagd aan de deur.