• Café des chansons.
• Café des chansons. Foto: Aangeleverd

Fijne Franse chansons in Isala Theater

capelle • Chansons zijn de laatste jaren steeds populairder. Er worden goed bekeken tv-programma’s over gemaakt en ook in het theater klinkt deze mooie melancholische Franse muziek. Zo komen vrijdag 27 januari Charlotte Haesen & Tobalita Strijkkwartet naar het Isala Theater voor Café des chansons.

Toeval

De ‘ontdekking’ van de jonge zangeres Charlotte Haesen is een mooi verhaal. Odile Torenbeek, altvioliste bij het Nederlands Philharmonisch Orkest, hoorde haar bij toeval zingen op de Noordermarkt in Amsterdam. Odile was direct onder de indruk van Charlotte en vroeg haar samen te werken aan een chansons-programma met een strijkkwartet als basis. 

Het resultaat is een prachtig programma met de mooiste Franse klassiekers zoals La bicyclette van Yves Montand, Dis quand reviendras tu van Barbara en natuurlijk Ne me quitte pas van Jacques Brel. Odile zelf neemt met drie andere topmusici plaats in het strijkkwartet om Charlotte te begeleiden. Door de kleinschalige instrumentatie krijgen de nieuwe versies een direct en intiem karakter. Hun optreden in Podium Witteman dat volgde, zorgde voor vele enthousiaste reacties, in het Isala zal dat niet anders zijn.

Op vrijdag 27 januari  begint het optreden om 20:15 uur in de grote zaal (entree 24,00 euro). Kaarten zijn verkrijgbaar via de website www.isalatheater.nl/agenda.