donderdag 19 januari

Peter en Viggo weer de planken op
20:15-21:45, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
In Er gaat nog iets heel moois gebeuren proberen Peter Heerschop en Viggo Waas alles wie zij samen zijn en wat zij hebben gedaan samen te brengen. Een programma met schitterende anekdotes, pijnlijke stiltes, nieuwe ontdekkingen, wanhoop, oplossingen en het vervliegen daarvan. Ze verwerken samen het herseninfarct van Viggo. Wat betekent dat voor hun band?

vrijdag 20 januari

Goud voor Oud in Huis van de Wijk Oostgaarde
14:00-16:30, Capelle aan den IJssel, Huis van de Oostgaarde, De Linie 5
Goud voor Oud is een gratis toegankelijke ontmoetingsmiddag voor senioren/ouderen (Capellenaren vanaf ca. 50 jaar). Hierbij kunnen ouderen elkaar ontmoeten en in gesprek gaan, vertelt een gastspreker over het thema van de dag, brengt het muziekoptreden mensen altijd aan het dansen en ontstaan nieuwe sociale contacten en vriendschappen. Aanmelden kan via via de e-mail: rob@sonrisa-rijnmond.nl, of door te bellen naar 06 4834 7600.

Pubquiz in Theater De Tuyter
20:00-21:00, Krimpen aan den IJssel, Ontmoetingscentrum De Tuyter, Nachtegaalstraat 8
De vele rondes met verschillende soorten vragen, maken de quiz toegankelijk voor iedereen. Hoe leuk is het om samen met vrienden of familie een team te vormen en de strijd aan te gaan met de andere teams? Een teamticket is voor vier tot zes personen. Ga jij met jouw team winnen? Je kunt bij je ticket direct een Pubquiz arrangement boeken. Teamticket: 12,50 euro, via www.uitagendakrimpen.nl.

Cabaret met Martijn Koning
20:15-21:45, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
We zeggen niet vaak wat we van elkaar vinden, want als we dat doen ontstaan er vaak hele ongemakkelijke situaties. Martijn houdt van ongemakkelijke situaties. Sterker nog: Martijn is een ongemakkelijke situatie.

Flip Noorman zingt Tom Waits
20:30-22:30, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
Flip Noorman zingt Tom Waits wordt een avond waar Flip op eigenzinnige manier de dronken pianoballades en het dumporkest naar het Isala brengt. In het Nederlands.

zaterdag 21 januari

Ocobar “Wonderful Tonight"
20:00-21:00, Krimpen aan den IJssel, Ontmoetingscentrum De Tuyter, Nachtegaalstraat 8
De muziek van Eric Clapton zit diep in het DNA van de heren van Ocobar. Clapton speelt in 1963 bij The Yardbirds, het jaar waarin Cok van Vuuren, de virtuoze gitarist van Ocobar, wordt geboren. Clapton is zijn muzikale held en grote voorbeeld. In 1978 draait Rob Wijtman, de weergaloze drummer van Ocobar, non-stop het singletje Wonderful Tonight. Zijn broer Bart Wijtman krijgt zijn eerste basles in 1985: Forever Man van Clapton staat op zijn lessenaar.In het programma Wonderful Tonight brengt Ocobar een ode aan Eric Clapton. In de onmiskenbare Ocobar-sfeer zit je in een mum van tijd niet meer in een theater, maar ben je op visite in de huiskamer bij de heren thuis. Er wordt gelachen en gespeeld. Van Cream naar de MTV Unplugged-sessie. Claptons mooiste songs zoals Tears in Heaven, Layla, Crossroads, Lay Down Sally met de sound van Ocobar. Bas en zang: Bart Wijtman, gitaar en zang: Cok van Vuuren, drums en zang: Rob Wijtman. Tickets: 15,00 euro, via www.uitagendakrimpen.nl.

25-jarig jubileum Edsilia Rombley
20:15-22:15, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
Met haar 25-jarig jubileum keert Edsilia Rombley terug in het Isala met haar nieuwe voorstelling In balans, naar het gelijknamige album. Op eigen wijze brengt zij met haar all female-band bestaande pop- en soulnummers en nieuwe muziek. Een intieme avond uit met persoonlijke anekdotes en humor.

dinsdag 24 januari

Huub Stapel over zijn familie
20:15-22:15, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
Huub Stapel leidt het publiek, persoonlijker dan ooit, langs feesten der herkenning en verborgen verledens. Een grappige, ontroerende en meeslepende voorstelling over die ene noemer waaronder wij allemaal vallen: familie. Want wie is er niet groot mee geworden? Familie is overal. En dan is er ook nog schoonfamilie, stieffamilie, pleegfamilie, adoptiefamilie, oranjefamilie en de grootste familie van Nederland. Familie blijft altijd.

woensdag 25 januari

Peuterpret: Voorlezen is een feest!
10:30-11:00, Capelle aan den IJssel, Bibliotheek Capelle Centrum, Stadsplein 39
Heb jij je portie Peuterpret al gehad? Kom naar de bibliotheek. Deze editie van Peuterpret wordt extra feestelijk, want ze staat helemaal in het teken van de Nationale Voorleesdagen.

BoekStartcoach Elly leest niet alleen voor aan peuters van 1,5 tot 2,5 jaar. Ze gaat ook zingen, bewegen en geluidjes maken. Of ze doet een spelletje met plaatjes uit het boek. En ze vertelt hoe leuk digitale media kan zijn. Voorlezen is samen taal ontdekken. Samen opgaan in de wereld van het verhaal. Het is niet alleen leuk en gezellig, maar ook leerzaam. Met voorlezen kun je niet vroeg genoeg beginnen. Aanmelden is niet nodig, kom er gezellig bij zitten als je in de buurt bent. Zie www.bibliotheekaandenijssel.nl/voorlezeniseenfeest.