Voorstellingen voor kinderen

capelle • In het Van Cappellenhuis gaat in 2023 een project van start met maandelijkse (muziek)voorstellingen voor kinderen van 0 tot 12 jaar. De eerste voorstelling in de serie is aankomende zondag, aanvang 15.00 uur. Het wordt volgens de organisatie een ‘vrolijke, speelse en interactieve voorstelling met viool, verhaal en dans, over nieuwjaar, goede voornemens, dromen en wensen’. Wanneer kinderen hun goede voornemens mailen naar peter@vancappellenhuis.nl worden deze opgenomen in het verhaal van de voorstelling. Zie voor alle informatie: vancappellenhuis.nl 


RouwCafé weer open

capelle • Het RouwCafé, in centrum de IJssel, aan de Linie 1E in Capelle, gaat dinsdag 10 januari weer open. ‘Hier is er ruimte, tijd en aandacht voor ieders verhaal. Niemand vertelt de bezoekers hoe ze om moeten gaan met verdriet, maar in het RouwCafé kunnen ze lotgenoten ontmoeten die zelf ervaren wat het is om iemand te verliezen die hen lief was’, aldus de organisatie. Het RouwCafé is iedere dinsdagmorgen van 10.30 tot 12.30 uur open en is gratis toegankelijk. Meer informatie: 010-7370069 (tijdens de openingsuren).


Psalmzangavond

capelle • In de Dorpskerk van Capelle wordt zaterdagavond 7 januari (19.30 uur) een nieuwjaarspsalmzangavond gehouden. Organist is Huig van der Knijff; de avond staat onder leiding van Henk van Bochove (oud-evangelist in Albanië). De collecte tijdens de avond is bestemd voor Stichting Denbi.