Alphacursus hoopt mensen te raken

regio • Wie meer over het christelijk geloof wil weten of met levensvragen rondloopt, is welkom bij de Alpha-cursus die vanaf 12 januari wordt georganiseerd in Krimpen aan den IJssel.

Edwin Herwijnen maakt deel uit van het enthousiaste ‘Alpha-team’ in Krimpen. “Het is fijn om deze cursus weer te kunnen organiseren”, vertelt hij. “Zeker nu het weer mogelijk is om elkaar ‘live’ te ontmoeten. We gaan er vanaf 12 januari weer tien donderdagen en één zaterdag boeiende sessies van maken en hopen op veel belangstelling. De cursus is gratis en voor iedereen toegankelijk, zeker óók voor mensen die geen christelijke achtergrond hebben.

De Alpha-cursus, die wordt gegeven in de nieuwe Fonteinkerk aan de Burgemeester Aalberslaan, kent een vast patroon. Om 18.30 uur verzamelen de cursisten zich voor een eenvoudig en ontspannen diner. Daarna wacht rond 19.15 uur koffie en thee, waarna de inleiding op een steeds wisselend thema start. Na de uitwerking daarvan wordt in groepjes over het onderwerp gepraat. Verderop in de cursusreeks is er een bijeenkomst op zaterdag. We hopen op minimaal tien deelnemers”, zegt Edwin Herwijnen. "Iedereen vanaf een jaar of 22 kan zich aanmelden. Wanneer wij de cursus geslaagd vinden? Nou, daar is een eenvoudig antwoord op te geven: al wordt maar één deelnemer geraakt door wat in de bijeenkomsten voorbij komt, dan maakt dat ons al heel gelukkig.”

Voor meer informatie en/of aanmelden: www.alpha-cursus.nl, edwinherwijnen@gmail.com of 06-33148802