Sormaz wordt wethouder in Voorne aan Zee

capelle • Tatjana Sormaz wordt namens haar partij BVNL wethouder in de fusiegemeente Voorne aan Zee. Het huidige Capelse BVNL-raadslid/fractievoorzitter gaat deel uitmaken van het college van B&W in de nieuwe gemeente, die wordt gevormd door de voormalige gemeenten Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne.

BVNL Capelle maakte dinsdagochtend via een verklaring bekend, dat Sormaz voor de functie is gevraagd omdat de BVNL-fractie in Voorne aan Zee de ervaring mist voor het wethouderschap. Nog geen jaar dus als fractievoorzitter van BVNL Capelle aan den IJssel actief maakt Tatjana Sormaz nu al de overstap -als wethouder- naar de nieuwe fusiegemeente Voorne aan Zee. "Een rollercoaster”, erkent ze.
BVNL behaalde op 23 november 2022 tijdens de gemeenteraadsverkiezing voor de nieuw te vormen gemeente Voorne aan Zee twee zetels. De 24-jarige fractieleider Melissa de Rijke zag echter af van het wethouderschap, omdat zij zich er nog niet klaar voor voelt.
"Dat snap ik”, zegt Sormaz. "Het is niet niks en al helemaal niet in een fusiegemeente. Ik vind het dan ook een eer om namens onze partij in Voorne aan Zee de taak van wethouder op mij te nemen. Natuurlijk neem ik met pijn in mijn hart afscheid van de gemeenteraad van Capelle aan den IJssel, maar ik ben trots op wat wij de afgelopen maanden hebben neergezet.”
Vervolgens: "Ik denk dat ik met mijn ervaring in de politiek het nodige gewicht in de schaal kan leggen. Dat is juist bij zo'n nieuwe gemeente extra belangrijk. Ik ga mij samen met BVNL Voorne aan Zee inzetten voor het behoud van de unieke identiteit van deze nieuwe gemeente.”

Sormaz krijgt in Voorne aan Zee de portefeuilles Jeugd en Jongeren, Onderwijs en Werk en Inkomen. Het is nog niet bekend wie haar in de Capelse gemeenteraad op gaat volgen.