• Leendert de Bruin: genoeg te doen bij SVS.
• Leendert de Bruin: genoeg te doen bij SVS. Foto: John Wijntjes

SVS staat voor uitdagingen

capelle • De Bruin is het voorzitterschap bepaald niet in de makkelijkste periode aangegaan bij de club waar hij tot voor kort leiding gaf aan de jeugdcommissie.

SVS heeft nog altijd te kampen met de naweeën van de coronajaren en vreest voor een forse toename van de energiekosten op sportpark Schenkel. Daarnaast draait het eerste elftal uiterst moeizaam in de zaterdag-tweede klasse en moet gevreesd worden voor directe degradatie. Hoe lastig de vraagstukken ook mogen zijn: De Bruin is geen 'wegloper' en meldde zich aan nadat duidelijk werd dat het voor SVS lastig was om een adequate opvolger voor de afscheidnemende preses Dick Vlasblom te vinden. "Ik heb het allemaal een tijdje aangezien en stak toen mijn hand maar op," grijnst De Bruin. "Deze mooie vereniging is het absoluut waard om me voor in te zetten. Ik ben dan ook vol enthousiasme aan deze taak begonnen en prijs me gelukkig dat er binnen het bestuur enorm veel knowhow en ervaring aanwezig is. Het zijn stuk voor stuk goede mensen met een groot hart voor SVS."

Drukke baan
Leendert de Bruin is geen voorzitter die dagelijks op het sportpark aanwezig is en gebeld kan worden wanneer doordeweeks overdag een klusje gedaan moet worden. "Daarvoor heb ik een te drukke baan", zegt hij eerlijk. "Uiteraard stop ik zoveel mogelijk tijd in mijn voorzitterschap, maar ik wil samen met het bestuur ook toe naar een betere verdeling van het vrijwilligerswerk hier op de vereniging. Hoe we dat gaan aanpakken? Daar zijn we over aan het nadenken. We vinden het belangrijk dat taken meer verdeeld gaan worden over een bredere groep mensen, zodat het voor iedereen goed te behappen is en prettig aanvoelt."

Een ander belangrijk aandachtspunt wordt gevormd door de energiekosten. Veel sportverenigingen vrezen het moment waarop de brief met de nieuwe maandbedragen op de deurmat ploft en SVS is daarop geen uitzondering. "Het verhaal is simpel", zegt De Bruin. "Als de energiekosten een paar keer 'over de kop' gaan, dan kunnen we die als club niet dragen. Natuurlijk: met een zuiniger energiegebruik kunnen we wat bezuinigen, maar dan ben je er nog niet. We hebben de landelijke en de lokale overheid nodig om overeind te blijven. Ook de KNVB zou wel eens wat kunnen doen voor zijn verenigingen. De miljoenen die vanuit Qatar zijn overgemaakt aan het probleem besteden, zou zeker helpen. Duidelijk is in ieder geval dat er op korte termijn iets moet gebeuren voor de sport in het algemeen en dus ook voor SVS."