• Petra Roeland achter de balie van haar pedicuresalon.
• Petra Roeland achter de balie van haar pedicuresalon. Foto: Hen van Schelven

Zaterdag 7 januari: heropeningsfeestje ‘Pedicure Voetjes Opgelet’

Zakelijk

CAPELLE • De pedicuresalon van Petra Roeland -‘Pedicure Voetjes Opgelet’-, wordt zaterdag 7 januari heropend aan het Hollands Diep 61.

De salon was hier eerder al gevestigd en is nu dus weer terug op dit adres. “Ik gooide negen jaar geleden het roer om en ben van de advertentieverkoop de opleiding tot pedicure gaan doen”, vertelt Petra. “Ik begon in een kamer aan huis in Zevenkamp en heb daarna verschillende ruimtes gehad. Twee jaar geleden ben ik naar het Hollands Diep gegaan.”

Long-covid
Vorig jaar werd Petra ziek. Ze kreeg long-covid en lag negen weken in coma. “Ik heb nog twee operaties ondergaan en heb daarna heel hard aan mijn herstel gewerkt in revalidatiecentrum Rijndam, want ik kon helemaal niks meer. Nu, één jaar verder, maak ik een herstart. Ik vind het geweldig om weer cliënten te ontvangen, hun voeten te verzorgen en als ze pijn hebben, die pijn weg te halen. Dat maakt het pedicure zijn een zeer dankbaar beroep.”

Behandelingen
Bij Pedicure Voetjes Opgelet zijn diverse behandelingen mogelijk: likdoorns verwijderen, eelt wegsnijden, maar ook het frezen van schimmelnagels en het behandelen van kloven. De voeten zien er na behandeling weer als nieuw uit. Daarnaast kan ook voetreflexmassage, ontspanningsmassage en stoelmassage worden toegepast. Petra is nog in opleiding voor de Guasha-therapie, een Chinese behandeling die goed is voor de bloedsomloop en vochtophoping vermindert.

Op 7 januari is er een openingsfeestje met een hapje en drankje, waarbij bezoekers de salon kunnen bezichtigen. Er worden ook gratis voetenchecks gegeven, waarvoor men zich kan inschrijven. Deze voetencheck houdt in: voeten desinfecteren, bekijken wat er behandeld kan worden en advies hiervoor, met afsluitend een korte massage.

Advies
“Naast de juiste pedicurebehandeling geef ik cliënten graag advies over hoe ze hun voeten kunnen verzorgen. Ze zitten op een fraaie pedicurestoel in een schone ruimte. Alles wordt gedesinfecteerd; hygiëne staat bij mij voorop.”

Pedicure Voetjes Opgelet is gevestigd aan het Hollands Diep 61, bij metrostation De Terp. Openingstijden: maandag en woensdag 9.00-21.00 uur, donderdag 9.00-18.00 uur, vrijdag 9.00-16.00 uur, zaterdag 10.00-13.00 uur, zondag alleen op afspraak. T: 06-10638542, I: www.pedicurevoetjes.nl

Annemarie van der Ploeg