Flinke vangst bij actie politie en Belastingdienst in Capelle

capelle • Bij een grootschalige actie van Capelse wijkagenten en de Belastingdienst is 81.000 euro geïnd en drie voertuigen in beslag genomen.

De actie vond plaats in Middelwatering, Schollevaar en Kralingse Veer. Bij de actie werden ook acht bekeuringen uitgedeeld voor diverse verkeersovertredingen.


Capelle krijgt kerstmarkt; standhouders gezocht

capelle • Capelle krijgt een heuse kerstmarkt, die gehouden wordt op 16, 17 en 18 december. De organisatie is op zoek naar standhouders voor de markt op het Amnestyplein.

Capellenaren die bijvoorbeeld hapjes, snacks en drankjes willen maken of een leuke hobby hebben waar zij iets van willen verkopen, kunnen zich aanmelden. De organisatie benadrukt dat producten tegen schappelijke prijzen verkocht moeten worden (geen winkelprijzen). Ideële stichtingen, verenigingen en groepen zijn ook welkom. 

Belangstellenden krijgen gratis een marktkraam en stroom; ze betalen alleen een borg van 30 euro. Als deelnemers na 1 december 2022 annuleren of niet komen opdagen wordt de borg in rekening gebracht.

De organisatie kan niet iedereen op 16, 17 en 18 december een plek garanderen, maar gaat haar best doen om toch iedereen een kans te geven op onze Capelse kerstmarkt te staan.

Neem bij interesse contact op met Jay via 06 4406 1960 (na 12:00 uur ‘s middags bereikbaar).


'Completere informatie over historische figuren'

capelle • Er komt aanvullende informatie over personen waar zalen in het gemeentehuis naar zijn vernoemd, zoals Johan van der Veeken. Hierover werd een motie aangenomen tijdens de raadsvergadering van 14 november.

Vrijwel alle partijen stemden in dat informatievoorziening in het gemeentehuis over de personen die betrokkenheid hadden bij de VOC compleet en waarheidsgetrouw moet zijn.

Johan van der Veeken, grondbezitter in Capelle in de zeventiende eeuw, was betrokken bij de oprichting van de VOC-kamer Rotterdam. De VOC is berucht doordat de handelsonderneming slavenhandel en geweld toepaste.


Namaakhorloges in beslag genomen

capelle • De politie en deurwaarders hebben deze week diverse namaakhorloges van bekende merken in beslag genomen. Er volgt nader onderzoek naar de vondst van de neppe klokjes.