Beurs Bedrijf en Onderwijs

krimpen a/d ijssel • Het evenemententerrein in Krimpen is 23, 24 en 25 november het decor van de beurs Bedrijf en Onderwijs. 

Ruim 70 bedrijven en instellingen ontmoeten leerlingen van alle scholen voor voortgezet onderwijs, ook uit Capelle. Iedere dag van 10.00 tot 14.00 uur staat het onderwijsdeel op het programma. Rutger van den Bosch, penningmeester van Stichting OOCK, is trots dat de VO-scholen in dit traject samen optrekken, zodat zoveel mogelijk leerlingen deel uit kunnen maken van dit evenement: "Bedrijven kunnen het bedrijf of bedrijfstak promoten bij leerlingen uit het voortgezet onderwijs, zodat leerlingen een overwogen profielkeuze kunnen maken voor de vervolgopleiding. Maar ook voor de praktijkopleidingen is er wat te kiezen: er zijn leerwerkbedrijven en bedrijven die werkplekken of stagemogelijkheden aanbieden." 

Na 14.00 uur is het een 'gewone' beurs, zij het op een niet-alledaagse locatie, aldus Marco Goudswaard namens de ondernemersclub: "Deelnemende bedrijven kunnen hier potentiële klanten ontmoeten, bestaande klanten uitnodigen of samenwerkingen initiëren. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar voor bedrijven. Zie www.lekkerwonenindekrimpenerwaard.nl.