Weekend zonder winst voor VCN

doetinchem • De topteams van VCN keerden zonder punten terug uit respectievelijk Doetinchem en Amsterdam. Heren 1 verloor met 3-0 van het sterke Orion. De Capelse dames gingen met dezelfde cijfers ten onder tegen US Dames 1. Heren 1 kwam er in de eerste twee sets totaal niet aan te pas tegen de thuisclub. De cijfers 25-9 en 25-6 maakten dat pijnlijk duidelijk. In de derde set was er sprake van enig herstel, maar tot winst leidde het niet. Orion finishte op 25-18. De dames van VCN speelden zeker niet slecht uit bij collega-middenmoter US, maar slaagden er steeds niet in om door te drukken in de eindfase van de drie sets. Een 25-21, 25-23 en 25-23 verlies was het gevolg.


KCC/CK Kozijnen sterk tegen Fortuna

capelle • KCC/CK Kozijnen opende de zaalcompetitie in de Korfbal League met een knappe 23-23 deling met regerend landskampioen Fortuna. Er had zelfs nog meer ingezeten voor de Capellenaren als Boy Oppe kort voor tijd een vrije worp had weten te benutten. Ondanks die misser mogen de Capellenaren terugkijken op een sterk optreden, waarbij men in de eerste helft een niveau haalde dat het predicaat 'voortreffelijk' meer dan verdiende. Na rust kregen de gasten uit Delft de overhand. Voor het publiek in sporthal Schenkel was het zaterdag een duel met alles erop en eraan; reclame voor het korfbal dus. Komende zaterdag komt KCC in een uitwedstrijd tegen DVO in actie. Het duel in Bennekom begint om 19.00 uur.


Zwervers dicht bij winst tegen DCV

capelle • CVV Zwervers kwam een kwartier voor tijd door een eigen doelpunt van Wesley Valk op een 1-0 voorsprong tegen DCV, maar moest uiteindelijk nog een tegentreffer incasseren waardoor er een 1-1 eindstand op het scorebord prijkte. De Capellenaren verzuimden daardoor wat te klimmen op de ranglijst van hun eerste klasse-poule.