Flinke stijging aanvragen bij Stichting Leergeld

capelle • Stichting Leergeld Hollandsche IJssel (LGHIJ) heeft dit jaar al meer dan 3000 aanvragen gehad, waarvan bijna 2700 zijn toegewezen. Dat is een toename van meer dan 50 procent ten opzichte van 2021. 

De oorzaak is de forse inflatie en energieprijzen, waardoor nog meer kinderen leven in een gezin met financiële problemen. 

Doneren

Het Rijk verstrekt in november en december aan alle huishoudens een compensatie van 190 euro. Een veel gehoord geluid is dat gezinnen dat niet altijd nodig hebben en dat men het geld wil geven aan een goed doel. Mensen die het geld willen besteden om kinderen te helpen die in armoede opgroeien kunnen hun gift overmaken naar de stichting. Dit kan via bankrekeningnummer NL 85 RABO 0132 5416 53 t.n.v. Stichting Leergeld Hollandsche IJssel.

Over LGHIJ
LGHIJ helpt kinderen van vier tot en met zeventien jaar, waarvan de ouders niet meer inkomsten hebben dan 120 procent van het wettelijk sociaal minimum loon. Het motto van de stichting is dat alle kinderen moeten kunnen meedoen.

Voorzieningen

De stichting verstrekt onder meer een fiets aan kinderen die naar het voortgezet onderwijs gaan of een laptop aan kinderen vanaf groep 7. Als samenwerkingspartner van Nationaal Fonds Kinderhulp, Stichting Jarige Job en Jeugdfonds Sport & Cultuur verstrekt Leergeld ook andere voorzieningen.

Aanvragen indienen via www.leergeldijssel.nl of www.samenvoorallekinderen.nl.