• De WoonStore bestaat 20 jaar.
• De WoonStore bestaat 20 jaar. Foto: Georges Feuth

WoonStore viert 20-jarig bestaan

capelle • Bij WoonStore, Lylantse Baan 7 in Capelle aan de IJssel, is het deze maand feest. De woon- en lifestyle shop in shop bestaat in november 20 jaar. Oprichters Mirjam en Gerjan Rentenaar vieren dat met feestelijke acties en kortingen. "Het is niet zonder uitdagingen geweest, maar we doen ons werk met nog net zoveel passie en plezier als twintig jaar geleden."

WoonStore is van 3400 vierkante meter uitgegroeid tot een winkel van ruim 9000 vierkante meter en van vier man personeel naar een team van 35 man. Fabrikanten en groothandelaren huren units in de sfeervolle winkel. Waar ze voorheen oude collecties aanboden, pronken nu de nieuwste collecties in de units.

Eigen units
"Je vindt hier alles, van modern tot klassiek en van landelijk tot minimalistisch’’, vertelt Mirjam Rentenaar. "We hebben wel 100 verschillende leveranciers, waardoor we alle stijlen in huis hebben. De leveranciers huren hun eigen units en wij richten met ons styling team geweldige sfeerkamers in. Inspiratie genoeg bij WoonStore.’’

Een ander voordeel van de woonwinkel is dat je nooit op een bestelling hoeft te wachten. "Je kunt hier alles oppakken en meenemen. Dat fantastische kastje, lekkere bank of trendy lamp neem je dus direct mee naar huis. Maar wil je die bank liever in een andere kleur, dan is hij natuurlijk wel te bestellen."

Nooit saai
De afgelopen twintig jaar is WoonStore enorm gegroeid, maar het zijn niet altijd makkelijke tijden geweest. De recessie, corona en de huidige economische ontwikkelingen zijn spannend voor de ondernemers. "Saai is het hier nooit. Maar mindere tijden hebben ons ook altijd wat gebracht", aldus Mirjam. "Na de recessie kregen we er allemaal prachtige nieuwe merken bij en de coronatijd hebben we aangepakt om met het hele team de winkel op te knappen. Klusjes die nog gedaan moesten worden, schilderen, dat soort dingen hebben we samen opgepakt. We zijn daar als winkel uiteindelijk mooier en als team nog sterker en hechter uitgekomen."

Twintig dagen feest
Deze maand is het feest in Capelle aan de IJssel. Van 10 tot en met 30 november profiteren bezoekers 20 dagen lang van Pallet-kortingen. Elke dag wordt er een cadeaubon van 50,00 euro weggegeven en elke klant krijgt bij diens aankoop een WoonStore-shopper met design van Piet Paris. "We zijn best trots dat we na twintig jaar nog steeds zo succesvol zijn", aldus Mirjam Rentenaar. "En dat we het werk nog altijd vol passie en plezier doen. Niet alleen Gerjan en ik, maar het hele team straalt hetzelfde enthousiasme uit. We vieren ons 20-jarig bestaan graag samen met onze klanten. Want zij zijn altijd bij ons blijven komen, in goede en mindere tijden. Daar zijn wij enorm dankbaar voor.''

q www.woonstore.nl