donderdag 17 november

Lezing Daphne Deckers in de bibliotheek
20:00-22:00, Capelle aan den IJssel, Van Cappellenhuis, Dorpsstraat 164
Schrijfster, columnist, actrice en tv-presentatrice Daphne Deckers komt in het kader van de ‘Nederland Leest’ naar Capelle aan den IJssel. Deckers treedt op in het Van Cappellenhuis. In haar lezing belicht zij enkele aspecten uit haar veelzijdige en sprankelende leven met de zelfspot die we van haar kennen en zonder schroom dingen aan te kaarten die haar opvallen. Ze zal hierbij als uitgangspunt haar nieuwste bundel met haar allerbeste columns van de afgelopen jaren ‘De zorgen zijn voor morgen’ gebruiken, maar uiteraard ook haar eerdere boeken over (onder meer) het moederschap komen aan de orde.Het thema van haar nieuwste bundel is optimisme; iets waar je volgens Daphne Deckers nooit genoeg van kunt hebben. Optimisme heeft ook een directe relatie met het thema van Nederland Leest 2022: ‘Oud worden, jong blijven’. Het geschenkboek van deze editie is het boek Mevrouw mijn moeder van Yvonne Keuls. Voor meer info, zie www.bibliotheekaandenijssel.nl/nederland-leest.

muzikale show over Bruce Springsteen
20:15-22:35, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
In Bruce & wij staat de liefde voor Bruce centraal. Aangevoerd door een energieke liveband delen de vrienden Kluun en Leon Verdonschot het verhaal over hun band met Bruce, en met elkaar vía Bruce.

vrijdag 18 november

‘Een tweede kans voor liefde’
20:15-22:15, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
Before after is een intieme musical met livemuziek vol meeslepende ballads over liefde, identiteit en het doorbreken van patronen. Wanneer de jonge dertigers Ami en Ben elkaar tegenkomen, herkent zij hem gelijk als haar grote liefde die na een ruzie uit haar leven verdween. Hij herkent haar niet. Sterker nog, hij herinnert zich niets meer van voor zijn auto-ongeluk. Terwijl Ben een nieuw bestaan probeert op te bouwen, probeert Ami het verleden verborgen te houden en zo hun relatie een nieuwe kans te geven.

Voorstelling ‘De tante van Charlie’
20:15-22:30, Capelle aan den IJssel, De Schenkelstee, Capelseweg 120
Het Nieuw Capels Toneel speelt de klucht: ‘De tante van Charlie’. In deze klucht komt de tante waar Charles en Rogier op rekenen niet op tijd opdagen. De tante is essentieel voor hun plan om de liefdes van hun leven te verrassen en te verleiden. Gelukkig biedt hun butler, die bij het amateurtoneel zit, een uitkomst: verkleed als vrouw... Maar dan komt alsnog de echte tante aan de deur. Een doldwaas verhaal vol vergissingen, list en leugens in een nieuw eigentijds jasje. ‘De tante van Charlie’ is een avond met een lach. Kaarten via www.nieuwcapelstoneel.nl. Op zaterdag 19 november staat deze voorstelling opnieuw op het programma, op hetzelfde tijdstip. Ook op zondag 20 november is de voorstelling te zien, om 14:15 uur.

Een kijkje in het leven van Naeeda Aurangzeb
20:30-22:30, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
In 365 dagen ik vertelt journalist, presentator en schrijver Naeeda Aurangzeb het publiek over haar leven. Toen ze drie was, verhuisde ze vanuit Pakistan naar Nederland. #metoo, protesten tegen de verplichte hoofddoek, institutioneel racisme. Voor Aurangzeb zijn het geen headlines uit de kranten, maar doorleefde onderwerpen.

zaterdag 19 november

Workshop Kleurenanalyse bij bieb
10:00-12:00, Capelle aan den IJssel, Bibliotheek Capelle Centrum, Stadsplein 39
In deze twee uur durende workshop legt Magda Verhoef aan de hand van het ‘Power Kleursysteem’ deelnemers uit welke kleuren bij hen als unieke persoonlijkheid passen. Dit kleursysteem is opgebouwd uit 40 verschillende kleurensets (en niet uit vier), waardoor Magda deelnemers een persoonlijk advies kan geven. Uit een set van 40 kleuren kiezen de belangstellenden drie persoonlijke voorkeurkleuren. Met doeken gaat de groep samen kijken wat deze kleuren en hun varianten doen met de huid, haar en ogen. Zo wordt ieders sterkste kleur met drie ondersteunende kleuren gevonden. Hiervan kunnen deelnemers een foto maken, wat handig is bij het aankopen van nieuwe kleding en het maken van vele leuke combinaties. Inschrijven: bibliotheekaandenijssel.nl.

Sinterklaas intocht in Capelle-West
12:00-14:30, Capelle aan den IJssel, De IJsselmolen, Nijverheidstraat 50
Hij komt, hij kom, die lieve goede Sint! De intocht van Sinterklaas en zijn Pietengezelschap is op zaterdag 19 november om 12:00 uur op het terrein van de IJsselmolen aan de Nijverheidstraat in Capelle-West. Aansluitend is in het buurthuis een leuke voorstelling voor de kinderen, van 13:00 tot 13:45 uur. De toegang is gratis.

Vida Vocalis zingt uitdagende muziek van Duitse Meesters
20:00-22:00, Capelle aan den IJssel, Dorpskerk, Kerklaan 2
Het Capelse kamerkoor Vida Vocalis zingt uitdagende muziek van Bach, Brahms, Medelssohn en Rheinberger. Tussen de koorwerken door verzorgen diverse solisten intermezzi, waaronder de Moldavische sopraan Diana Axentii.Vida Vocalis staat onder leiding van dirigent Vincent Spoeltman, die dirigeert bij diverse koren in de regio en verbonden is aan de Nationale Opera. Meer info en toegangskaarten via vidavocalis.nl/concertagenda/.

Het ultieme country en western concert
20:15-22:15, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5Het Nashville’s country café staat stil bij de grootste hits die dit genre heeft voortgebracht. Dolly Parton, Carrie Underwood, Shania Twain, Miranda Lambert, Vince Gill, Rascal Flatts, Kelsea Ballerini en Lady Antebellum zijn oude alsook nieuwe countrysterren die grote successen scoren.

Lext nevel met De Gestampte Meisjes
20:30-21:40, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5De tijd van twijfel is voorbij. Cabaretgroep De Gestampte Meisjes hebben getraind en zijn hun beste zelf geworden: glorieus en meedogenloos. Ze komen het publiek inspireren en intimideren. Niemand kan meer om ze heen en de waarheid wordt laten zien: de worstelende, hijgende, eerzuchtige mens in al zijn glorie.

zondag 20 november

Swingen met Monique Smit
14:00-14:50, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5De KidsPop Theatershow staat garant voor een show vol vrolijke en opzwepende melodietjes voor kids en hun ouders. Het belooft een groot feest te worden met Monique Smit.

dinsdag 22 november

Isala Film: Avec amour et acharnement
13:30-15:45, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5Het verlangen van Sara en Jean naar elkaar is nooit afgenomen. Op een ochtend loopt Sara haar vroegere minnaar François tegen het lijf. François stelt aan Jean voor om weer samen te gaan werken en het duurt dan ook niet lang voordat het drietal de controle over de situatie verliest. De film is dezelfde dag ook om 20:00 uur te zien.

Verwerken van het Indische oorlogsverleden
20:15-21:45, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5In Het Indisch interieur onderzoekt schrijver en regisseur Bo Tarenskeen hoe het Indische oorlogsverleden nog steeds doorwerkt in de huidige generatie Indische Nederlanders. Drie generaties Indo's én hun Nederlandse partners blijken nog steeds te worstelen met een tropisch trauma dat allesbehalve afgerond is.