Afbeelding
Foto: Rijkswaterstaat/Joop van Houdt

Weg vrij voor aanpassingen Algeracorridor

Algemeen

CAPELLE • Bij het Bestuurlijk Overleg MIRT is het voorkeursalternatief voor de MIRT-verkenning Oeververbindingen regio Rotterdam vastgesteld. Het Ministerie heeft knopen doorgehakt over de Algeracorridor en er is daarmee groen licht gegeven voor het voorkeursalternatief ‘1b accent’. Voor de plannen is 68 miljoen euro vrijgemaakt.

Daarmee wordt definitief dat de kruisingen anders worden ingericht en het doel is dat de verkeerscapaciteit van de Algerabrug beter benut wordt. Het Capelseplein wordt een ongelijkvloerse kruising. De kruising Ketensedijk wordt aangepast, zodat het verkeer beter kan doorrijden. De bestaande wisselstrook bij de kruising krijgt een directe aansluiting op de Algeraweg. Verder krijgt de Algeraweg een extra autorijstrook, vanaf de Algerabrug in de richting van het Capelseplein. In de planuitwerkingsfase wordt onderzocht of hiervoor de bestaande busbaan gebruikt kan worden. Naast deze voorstellen wordt het komende jaar ook nader bekeken of er een nieuwe fiets- en voetgangersbrug over de Hollandsche IJssel kan komen. Deze nieuwe verbinding zou het aantrekkelijker moeten maken om met de fiets of lopend tussen het centrum van Krimpen aan den IJssel en Capelle te reizen.

In 2023 start de uitwerking van de plannen voor de Algeracorridor en het onderzoek naar een fietsbrug bij het Vuykpark. De maatregelen hebben invloed op de woonomgeving van veel Capellenaren. De gemeente gaat deze inwoners daarom betrekken bij de uitwerking van de plannen. Omwonenden van de Algeracorridor krijgen begin volgend jaar een brief met meer informatie over hoe zij kunnen meedenken over de verkeersverbeteringen.

De aandachtspunten die de gemeenteraad heeft aangedragen in de raadsvergadering van 1 november worden meegenomen in de volgende stap van het proces: het uitwerken van de plannen.