• De vijf musici van het RPhO.
• De vijf musici van het RPhO. Foto: Karen van Gilst

Twee klassieke concerten in Capelle

Algemeen

CAPELLE • In het Van Cappellenhuis en het Isala Theater vinden deze week twee klassieke concerten plaats: een lunchconcert op 17 november en een avondconcert op 18 november.

De Werkgroep Muziek van het WOP-Middelwatering organiseert voor donderdag 17 november van 12:15 tot 13:30 uur een lunchconcert in het Isala Theater met winnaars van het Prinses Christina Concours. Deze keer treden Sijbrand Loot (gitaar), Elisa Maayeshi (sopraan) en Michel Xie (piano) op.

Zij hebben veel concerten gegeven en Sijbrand schitterde onlangs bij het tv-programma ‘Podium Klassiek’. Sijbrand brengt een programma met Zuid-Amerikaanse en Franse muziek, Elisa en Michel verrassen met Duits en Frans repertoire. Kaarten á 5,00 euro (incl. koffie/thee) via www.isalatheater.nl en bij de kassa van het Isala Theater.

Op 18 november is in het Van Cappellenhuis een concert met vijf academisten van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Lana Trimmer (viool), Tobias Straub (viool), Viola Innocenti (altviool), Mar Bonet Silvestre (cello) en Silvia Gallego Sánchez (contrabas) treden op. Vierhonderd musici deden auditie en daarvan hebben vijf jonge toptalenten dit seizoen een plaats verworven aan de Rotterdam Philharmonic Orchestra Academy, een talentontwikkelingsproject van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Het concert duurt van 20:00 tot 22:00 uur. Kaarten en info: www.vancappellenhuis.nl.