Wekelijks spreekuur voor Diepenbuurt

capelle • In de Wijkhub (Hollandsch Diep 55) begint op 22 november het eerste spreekuur voor de Diepenbuurt. Alle buurtbewoners kunnen vanaf dan iedere dinsdagmorgen hier langskomen met vragen of opmerkingen over wonen, buitenruimte, groen of veiligheid in hun buurt. 

Bewoners van de Diepenbuurt hebben de afgelopen weken een lijst gemaakt van dingen er in hun ogen beter kunnen in de buurt. Die lijst hebben ze gedeeld met de gemeente en met netwerkpartners in de wijk. Vanaf 22 november is er bovendien elke dinsdagmorgen van 11:00 tot 12:00 uur een spreekuur Diepenbuurt. Buurtbewoners kunnen hier terecht met vragen en opmerkingen aan organisaties als Havensteder, Welzijn Capelle, gemeente, wijkpolitie en Handhaving. 

De officiële opening van het spreekuur Diepenbuurt is van 11:00 tot 13:00 uur. ‘Diepenbuurters’ kunnen dan kennismaken met de contactpersonen van hun wijk en horen wat hun buurtgenoten er willen verbeteren. Een paar zaken die bewoners graag anders willen, zijn nieuwe bankjes op het loopdek, beter onderhoud van de plantenbakken, en het plafond van de parkeergarage verbeteren.

Tijdens de opening van het spreekuur op 22 november kunnen buurtbewoners hun ideeën voor een nog fijnere Diepenbuurt delen. Daarmee maken kans ze op 1 van de 30 boodschappenbonnen ter waarde van 10,00 euro (één bon per huishouden.)