Opfrisbeurt voor Winkelcentrum De Terp

capelle • De eigenaars van winkelcentrum De Terp - de gemeente, Havensteder en Certitudo - willen het winkelcentrum een kwaliteitsimpuls geven, omdat verloedering op de loer ligt.

Vooral de rommelige en donkere parkeergarage verdient beter, vinden de betrokken partijen. Ook lijkt het winkelcentrum wat gedateerd en maken winkeliers zich zorgen over de nabije toekomst.

Winkelcentrum de Terp is een begrip in Capelle en heeft een belangrijke functie voor de inwoners van de Diepenbuurt en omgeving. Er is nauwelijks leegstand en er is veel aanloop van vaste klanten. Toch zijn er belangrijke aandachtspunten bij de Terp.

Schoonmaak

Het complex kent met Certitudo, Havensteder en gemeente verschillende eigenaren. Zij hebben afgelopen week samen met de winkeliersvereniging met elkaar besproken hoe de negatieve tendens kan worden doorbroken. De komende maand wordt de garage extra schoongemaakt en er komen nieuwe prullenbakken. De trappen zijn schoongespoten en in het eerste kwartaal van 2023 worden het plafond en de verlichting aangepakt. Over andere acties wordt nog gepraat.

Nieuwe VVE

Momenteel worden gesprekken gevoerd over het oprichten van een vereniging van eigenaren. Als deze VVE is geactiveerd, worden ook afspraken gemaakt over het voeren van integraal beheer en onderhoud van het complex. Het doel is kwaliteitsverbetering van het winkelcentrum, zodat de omgeving hier nog jarenlang goed terecht kan en ondernemers hun werk kunnen doen.