Vrijwilligers gezocht bij de OpStapBus

capelle • De OpStapBus is op zoek naar vrijwilligers voor verschillende taken. Het gaat om marketing en communicatie, en begeleiding op de bus.

De OpStapBus verzorgt complete uitjes voor Capelse ouderen die een leuke dag willen beleven. De stichting OpStap kan dit doen dankzij een groep enthousiaste vrijwilligers.

Communicatie

Ter versterking van de Stichting OpStap is de organisatie op zoek naar een vrijwilliger met interesse en enige kennis van pr & communicatie en met affiniteit met de doelgroep van de Stichting: senioren (in meerderheid 70-plus). Deze vrijwilliger houdt zich vooral bezig met het onderhouden van contacten naar buiten met huidige en nieuwe sponsoren. Het aanschrijven van fondsen en werven van nieuwe donateurs (vrienden van de OpStapBus) en sponsoren is een belangrijke taak. 

Daarnaast is de OpStapBus op zoek naar twee á drie vrijwillige begeleiders voor op de bus. De begeleider is samen met de chauffeur verantwoordelijk voor een gezellig uitstapje en heeft de taak om de rittenstaat in te vullen en de financiële bijdrage van de klant te innen. Inzet en tijdsbesteding is in overleg met de beschikbaarheid.

Er is een tweemaandelijks rooster, zodat vrijwilligers ruim van te voren weten wanneer zij zijn ingeroosterd. De OpStapBus wil de uitstapjes in de toekomst uitbreiden en zoekt daarom ook vrijwilligers die zich in de avonden en weekenden beschikbaar willen stellen.

Programmaboekje

Meer info: www.opstapbuscapelle.nl. Hier is ook het complete programma te vinden. Alle ouderen die geabonneerd zijn op de OpStapBus krijgen het programmaboekje met alle data en prijzen opgestuurd, per post of e-mail. Een jaarabonnement kost 18,00 euro. Bij interesse in het boekje of wens om een uitje te reserveren, bel 06 3020 5685 of 06 1297 6723.