Correctie column Cor Hulsbus

capelle • In de column van Cor Hulsbus in Het Kontakt IJssel en Lekstreek van woensdag 2 november staat een feitelijke onjuistheid over de invoering van de opkoopbescherming. De columnist wekt de indruk dat de opkoopbescherming geldt voor woningen van(-af) 405.000 euro, maar die geldt juist voor woningen tot 405.000 euro. De woningen waarvan de columnist zegt dat deze nu interessant worden voor investeerders, worden juist beschermd door de opkoopbescherming.


Bewoner Meeuwensingel overvallen in woning

capelle • Aan de Meeuwensingel heeft een onbekend aantal personen in de nacht van woensdag op donderdag een man overvallen in diens woning. De man werd bedreigd door zijn belagers. Het is niet bekend of er iets is buitgemaakt. De overvallers sloegen op de vlucht en zijn niet aangetroffen. Een omstander heeft videobeelden gemaakt, die overgedragen zijn aan de politie.


Hielke Hielkema krijgt Capels Compliment

capelle • Hielke Hielkema heeft uit handen van wethouder Marc Wilson een Capels Compliment ontvangen. Hij kreeg de onderscheiding vanwege zijn jarenlange inzet voor de Capelse tennisvereniging TOC. Hielke Hielkema kreeg een mooi bronzen beeldje, boeket bloemen en een oorkonde. De heer Hielke Hielkema zette zich meer dan 30 jaar in voor tennisvereniging TOC, maar moest hier om gezondheidsredenen mee stoppen. Hij was als vrijwilliger een echte verbinder en van zijn enthousiasme hebben vele leden mee kunnen genieten. De tennisvereniging had hem in 2019 al benoemd tot erelid van de club vanwege onder meer zijn langdurige inzet bij het ‘labelen' en de vele toernooien die hij heeft georganiseerd.