• Violiste Eva Stegeman.
• Violiste Eva Stegeman. Foto: Aangeleverd

Romantisch componistenverhaal

capelle • In het Van Cappellenhuis wordt aanstaande zaterdag een romantisch componistenverhaal verteld. 

Op zaterdag 12 november vindt van 20:00 tot 21:30 uur in het Van Cappellenhuis een bijzondere muziekvoorstelling plaats: het romantische componistenverhaal “Amanda back on tour”. Dit is een eerbetoon aan de bevlogen violiste en componiste Amanda Maier uit Zweden, vriendin van Brahms en Grieg en de eerste vrouwelijke muziekdirecteur van Stockholm. Zij moest haar carrière afbreken door haar huwelijk met Julius Röntgen, maar ging wel door met componeren. 

Schitteren

“Ensemble Storytelling” met Huib Ramaer (verteller), Eva Stegeman (viool) en Tobias Borsboom (piano) laat de Zweedse Maier weer schitteren in haar eigen muziek. Het verhaal achter de muziek komt tot leven door middel van brieven, anekdotes, dagboekfragmenten en eenvoudige theatrale middelen.
Geniet van de meeslepende muziek van een vrouw wier oeuvre sinds enkele jaren weer tot klinken komt. In Nederland, maar ook in Zweden.

Kaarten

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.vancappellenhuis.nl of, zolang voorradig, vanaf een half uur voor aanvang aan de zaal. Tickets voor 'Amanda back on tour' kosten 18,00 euro voor volwassenen, 15,00 euro voor Vrienden van het Van Cappellenhuis en 9,00 euro voor jongeren tot 25 jaar (inclusief drankje).