woensdag 9 november

Workshop TikTok in bibliotheek
14:30-16:00, Capelle aan den IJssel, Bibliotheek Capelle Centrum, Stadsplein 39
Hoe maak je een originele video voor op TikTok?TikTokker Sten deelt zijn tips en tricks en denkt samen met bezoekers na over filmpjes - wat doe je wel, wat doe je niet, hoe bedenk je een video en hoe film je het? Je hoeft de gemaakte video’s niet te delen. De workshop wordt gegeven door Sten (22 jaar), content-creator met meer dan 500.000 volgers op TikTok en een blauw vinkje. tiktok.com/@Sten.

Voor ouders: TikTok is razend populair onder kinderen. Een workshop TikTok is een leuke manier om hen hierin te begeleiden. Het plezier staat tijdens de workshop centraal maar ondertussen leren de kinderen over filmen, presentatie en natuurlijk over het onderwerp waar de video’s over worden gemaakt. Om een account op TikTok te openen moet je officieel 13 jaar zijn, maar kinderen hebben - al dan niet via vriendjes en vriendinnetjes – op veel jongere leeftijd te maken met de app. De bibliotheek vindt het belangrijk om kinderen (en ouders) hierin goed te begeleiden. Voor meer info, zie bibliotheekaandenijssel.nl/zotofisdebieb.

Themater met Lale Gül
18:30-21:00, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
Deze Themater-avond is Lale Gül (1997) te gast. Lale is een van de sprekers van de Vrijheidscolleges. De Vijheidscolleges inspireren jong en oud om na te denken over de waarde van vrijheid.Lale Gül: “Als vrijheid beknot wordt door de verwachtingen die ouders van je hebben, die gebaseerd zijn op strenge religieuze normen en waarin mannen en vrouwen structureel anders behandeld worden, dan heb je geen vrijheid om jezelf te zijn en te ontwikkelen. Dus moest ik afscheid nemen van die ouderlijke omgeving. En dat is moeilijk, maar ook een opluchting”.Dit vrijheidscollege gaat over de vrijheid van het individu ten opzichte van het collectief.Lale Gül is schrijver en debuteerde in 2021 op drieëntwintigjarige leeftijd met de bestseller 'Ik ga leven'. In deze autobiografische roman beschrijft ze haar worsteling met de verwachtingen die haar streng islamitische ouders en omgeving van haar hebben, en waar ze zich steeds meer aan onttrekt. Als jonge, hoogopgeleide, rebelse jonge vrouw past ze niet meer in het plaatje van haar ouders, wat leidt tot conflicten. Momenteel werkt ze aan haar tweede boek en is ze columnist bij o.a. het Parool. Onlangs riep EW (Elsevier Weekblad) haar uit tot Nederlander van het jaar.Kaarten via: www.themater.nl. Zie ook bibliotheekaandenijssel.nl/nederland-leest.

donderdag 10 november

Backstage avonturen van William Rutten
20:15-22:45, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
In het bijzondere theatercollege Focus vertelt topfotograaf William Rutten aan de hand van zijn mooiste foto’s over zijn leukste belevenissen en boeiende avonturen. Naast het vertellen van verhalen geeft William zijn visie op fotografie: hoe krijg je ‘het perfecte plaatje’ en wat komt daar allemaal bij kijken?

AKF Finalistentournee
20:30-22:15, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
De drie finalisten van de 35e editie van het Amsterdams Kleinkunst Festival zijn op tournee. Valentina Tóth, Collin Edson, Britt van Toor laten het publiek zien wat ze nu al kunnen. De getalenteerde jongelui staan te trappelen om het podium van het Isala te beklimmen en hun finaleprogramma te tonen vol humor, ontroering en verrassing.

vrijdag 11 november

Sjoelmiddag bij De Vijverhof
14:30-16:00, Capelle aan den IJssel, De Vijverhof, Reigerlaan 251
Iedereen die graag een potje wil sjoelen, is op 11 november welkom bij De Vijverhof. De eigen bijdrage voor de sjoelmiddag is 2,50 euro. Aanmelden is niet nodig.

Bingo in Huis van de Wijk
19:30-22:00, Capelle aan den IJssel, Huis van de Wijk Middelwatering, Reigerlaan 66
In kader van ontmoeting voor bewoners uit de wijk is er een aantal bingo's per jaar in het Huis van de wijk Middelwatering en op vrijdag 11 november is het weer zover. Kom gezellig met elkaar een gezellige avond hebben. Voor 10,00 euro spelen deelnemers zes rondes mee. De koffie/thee, wat lekkers en een hapje zijn gratis. Aanmelden kan via b.middelwatering@welzijncapelle.nu of door te bellen naar 010 3169 851.

The ultimate ABBA tribute
20:15-22:15, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
The music, the memories, the magic. Beleef het verhaal opnieuw met The ultimate ABBA tribute. Een muzikale reis terug naar de tijd van ’s werelds grootste popgroep door een steengoede tributeband. In deze muzikale voorstelling van A-fever komen grote hits als Dancing queen, Mamma mia en Waterloo voorbij, gecombineerd met de mooiste anekdotes uit de geschiedenis van ABBA.

zaterdag 12 november

Oudejaarsvoorstelling van Dolf Jansen
20:15-21:45, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
Het tempo van Dolf Jansen zal geregeld redelijk hoog liggen, omdat deze Oudejaars nou eenmaal Flitsbezorgd heet, maar u krijgt meer dan voldoende tijd voor een schaterlach en andere geluiden. De Oudejaars 2022 brengt hoop, comedy, poëzie, improvisatie maar ook een pleidooi voor vrede en menselijkheid op plekken waar agressie en angst lang genoeg aan het woord zijn geweest.