Cruijff Court bij de Hoeken vernieuwd

capelle • Cruijff Court Oostgaarde, achter de Purmerhoekflat, gaat op de schop. De hekken en het kunstgrasveld worden vernieuwd.

“De levensduur van de hekken en het kunstgras zijn ten einde”, zegt een woordvoerder van de gemeente. “Het terrein wordt goed gebruikt, daarom gaan we dit vervangen komende maand.”

De hekken en de grasmat worden vernieuwd; een renovatie die ongeveer 160.000 euro kost en op 31 oktober start.

“Sportief Capelle, de scholen in de omgeving en het WOP zijn geïnformeerd over deze renovatie”, aldus de woordvoerder. “Bewoners en vooral kinderen en jongeren zijn blij. Dit Cruijff Court wordt goed gebruikt en met een nieuw trapveldje is het court weer helemaal bij de tijd.”


IJsselkering na onderhoud klaar voor stormseizoen

capelle • De Hollandsche IJsselkering kan weer ‘gesmeerd’ sluiten als dat nodig is. Rijkswaterstaat heeft onderhoud gepleegd aan de tandwielen in de heftorens en de kering is weer klaar voor het komende stormseizoen.

Tandwielen gesmeerd

Om ervoor te zorgen dat de schuiven dicht kunnen, heeft Rijkswaterstaat de tandwielen van het aandrijfmechanisme gesmeerd. Deze tandwielen bevinden zich in de witte heftorens naast de Algerabrug. Na controle is de Hollandsche IJsselkering weer 'goedgekeurd'.