Aandacht voor oplichting bij Goud voor Oud


capelle • In november wordt bij de Goud voor Oud middagen van Stichting Sonrisa Rijnmond veel aandacht besteed aan “Herken de Oplichter”.

Capelse Stadsmariniers komen bij Goud voor Oud om voorlichting te geven over vormen van internetfraude waar senioren veel onder lijden. WhatsApp berichten om geld over te maken zogenaamd afkomstig van een dierbare die ineens een ander nummer heeft, of gebeld worden door iemand die om een pincode vraagt. Of babbeltrucs aan de deur. Al die vormen komen voorbij in deze voorlichting waar deelnemers actief aan mee kunnen doen met vragen en ervaringen. Deze presentatie komt van één van de Capelse Stadsmariniers die zich bezighouden met veiligheid.

Goud voor Oud komt in november op de volgende data op de genoemde locaties in Capelle. De aanvang is steeds 14:00 uur. Op 10 november in Schinckelhove, Meidoornveld 57, op 18 november in het Huis van de Wijk Oostgaarde, Linie 5, op 24 november in De Vijverhof, Reigerlaan 251 en op 25 november in het Huis van de Wijk Schollevaar, Stationsplein 20. Goud voor Oud in de Rozenburcht is alleen voor de bewoners.

Bij Goud voor Oud ontmoeten senioren elkaar, gaan ze in gesprek met elkaar, ontstaan er nieuwe vriendschappen en zijn deelnemers nooit alleen. Er is altijd een muziekoptreden en een presentatie over een thema. Het is gratis te bezoeken, er is gratis koffie en thee. Andere consumpties zijn voor eigen rekening vriendelijk geprijsd.


Jammen bij Capsloc 

capelle • Iedereen die graag een keer met z’n instrument op het podium wil staan is zaterdag 30 oktober welkom bij Capsloc voor Jamcity. Iedere laatste zondag van de maand in de middag vindt deze laagdrempelige jamsessie plaats.

Er wordt gezorgd voor een aangenaam geluidsniveau en een boeiende progressie. De middag wordt zo ingedeeld dat beginners in het begin aan bod komen en de gevorderde muzikanten aan het einde van de middag hun kunsten kunnen vertonen. Alle stijlen zijn welkom bij Jamcity.
De deur opent om 15:00 uur en de entree is gratis.