• Vida Vocalis zingt muziek van Duitse meesters.
• Vida Vocalis zingt muziek van Duitse meesters. Foto: Aangeleverd

Vida Vocalis zingt Duitse stukken

capelle • Het koor Vida Vocalis geeft op 19 en 26 november concerten in de Dorpskerk van Capelle aan den IJssel (19 november) en de Hoflaankerk in Rotterdam-Kralingen (26 november). Het koor voert het prachtige motet Jesu meine Freude van Bach uit. Daarnaast worden stukken gezongen van Mendelssohn, Brahms, Rheinberger en Liszt.

Na het Requiem van Fauré van afgelopen zomer is het koor met enthousiasme aan haar derde project begonnen. Er is gekozen voor een afwisselend programma met muziek van Duitse componisten. Voor de pauze staan Bach en Mendelssohn op het programma en daarna vervolgt het koor met liederen van Rheinberger en Brahms. Het prachtige ‘O, lieb so lang du lieben kannst!’ van Liszt wordt uitgevoerd door de Moldavische sopraan Diana Axentii.

Vida Vocalis is opgericht in 2016 en bestaat uit een vaste kern en projectzangers. Aan dit concert doen 38 enthousiaste en ervaren zangers mee. Het koor staat onder leiding van dirigent Vincent Spoeltman en wordt op het orgel begeleid door Wouter van der Wilt. De intermezzi worden gezongen door Diana Axentii, Tanja Demkow-Geitenbeek en Rosa Dijkgraaf. 

Het concert op 19 november in de Dorpskerk in Capelle (Kerklaan 2) duurt van 20:00 tot 21:30 uur. Toegang kost 14,00 euro, inclusief consumptie. Kaarten reserveren kan via www.vidavocalis.nl.