Gewijzigde plannen studentenhuis-vesting Fascinatio in commissie

capelle • In een commissievergadering is afgelopen week gesproken over eventuele studentenhuisvesting in Fascinatio. Omdat de raad verdeeld was, heeft de ontwikkelaar onlangs de plannen aangepast.

In december 2021 werd de huisvesting van studenten in de wijk Fascinatio al besproken. De meningen in de gemeenteraad waren destijds verdeeld; er leefden vragen over de omvang van het gebouw, de noodzaak van studentenhuisvesting in Capelle, inperking van mogelijke overlast en de locatie in de relatief kleine wijk Fascinatio. 

Met die inzichten heeft ontwikkelaar White House Development aanpassingen gedaan. Zo is de hoogte van het gebouw aangepast van 25 naar 22 meter (één woonlaag minder). Daarnaast is in het nieuwe plan het aantal studenten teruggebracht van 400 naar circa 342. In lijn met de aanpassingen zijn het aantal parkeerplaatsen evenredig aangepast met het aantal studenten van 92 naar 79 parkeerplaatsen - de maximale variant.

Wethouder Eric Faassen benadrukte tijdens de commissievergadering dat het plan binnen de ruimtelijke ordening valt en het college daarom niets anders kan doen dan meegaan in de plannen.

Hoewel niet bij alle partijen applaus is voor de plannen voor studentenhuisvesting in de wijk, is de mening van verschillende Capelse partijen anders door de veranderde plannen en veranderde tijd. In de vergadering kwam het woningtekort diverse keren naar voren. 

Belang voor Capellenaren

Voor besluitvorming plaatsvindt, liggen nog een aantal vragen en zorgen op tafel.  Zo geven verschillende partijen aan dat het belang voor Capelse studenten duidelijk moeten zijn. Nu ligt vast dat - 'indien gewenst' - 20 procent van de woningen toegekend kan worden aan Capelse jongeren, maar diverse fracties willen een hoger voorrangspercentage zien.

Andere zorgen gaan over de prijs van de woningen en de orde in de buurt. De wethouder zegde toe dat er een vangnet van handhaving komt als er overlast ontstaat rond de studentenflat.

De studentenhuisvesting komt op een later moment terug in een raadsvergadering.


Lauren Molengraaf wint goud bij wereldbeker veldrijden

tabor • De Capelse Lauren Molengraaf heeft afgelopen weekend bij de wereldbekerwedstrijd veldrijden in het Tsjechische Tabor goud gewonnen. 

De 17-jarige Molengraaf behaalde haar gouden plak in de categorie Junioren Vrouwen. Lauren Molengraaf zegevierde in een veld met maar liefst 38 deelnemers. In het weekend van 5 en 6 november doet de Capelse mee aan het EK Veldrijden in het Belgische Namen.