Breder aanbod bij vier sportclubs

capelle • Volleybalvereniging Capelle Nieuwerkerk, voetbalvereniging Capelle, Golfclub Capelle en Scouting Capelle (Scoutcentrum Rotterdam, Scoutinggroep Hendrik van Halewijn & Scouting Johan van der Veecken) hebben samen met Sportief Capelle de handschoen opgepakt om met nieuw aanbod te komen om meer Capellenaren in beweging te krijgen.

Alle Capelse verenigingen bieden Capellenaren de mogelijkheid om te sporten en bewegen. Maar er is ruimte voor meer en met middelen vanuit het Lokaal Sportakkoord geeft Sportief Capelle daar met de eerste vier verenigingen invulling aan. Zo blijven verenigingen vitaal en blijven verschillende doelgroepen betrokken bij het sporten. Met een externe adviseur gaan de verenigingen de uitdaging aan; in een tijdsbestek van drie maanden gaan zij van idee naar uitvoering, met als streven een duurzaam product. Er zijn vijf bijeenkomsten waarin de verenigingen geholpen worden met het bedenken van nieuw aanbod en dit ook uit te voeren, van plan tot product. De bijeenkomsten moeten de verenigingen te inspireren, te informeren en te ondersteunen met deze uitdaging, omdat het een flinke opgave is. Daarom stelt Sportief Capelle vanuit het Lokaal Sportakkoord middelen beschikbaar en is de Verenigingsadviseur beschikbaar ter ondersteuning.

De eerste twee bijeenkomsten zijn achter de rug en Sportief Capelle ziet dat de verenigingen met veel enthousiasme, ambitie en deskundigheid aan de slag zijn gegaan. In de komende maanden kunnen de eerste activiteiten getest worden.