VCN toont karakter in spannende derby

zevenhuizen • VCN heren 1 greep zaterdag in een bloedstollende streekderby tegen RECO ZVH een 3-2 overwinning. In de eerste set ging het tot 11-11 gelijk op, maar daarna pakte VCN de leiding om die vervolgens niet meer los te laten. Met 16-25 lieten de Capelse volleyballers er geen twijfel over bestaan: men was naar Zevenhuizen afgereisd om te winnen. In set 2 bleken de twee ploegen meer aan elkaar gewaagd. ZVH pakte tot twee keer toe een bescheiden voorsprong, maar boven de 20 leken de mannen van coach Van Hal toch oppermachtig. Met 19-25 ging ook deze tweede akte naar VCN. In de derde set leek die lijn zich te gaan voortzetten. VCN kwam wederom snel op voorsprong, maar daarna was het gedaan met de suprematie. ZVH won met 25-21. Ook in set vier maken de ploegen het weer spannend. De gehele set ging het gelijk op en boven de 20 maakte ZVH het na twee setpoints af. De allesbeslissende vijfde set leek naar ZVH te gaan. In het volle Dorpshuis Swanla stond het op een gegeven moment 13-7 voor de thuisploeg en zag het er somber uit voor VCN. De Capellenaren kwamen echter knap terug en scoorden een serie van acht punten op rij, waarmee via 13-15 alsnog gewonnen werd; een buitengewoon knappe inhaalrace. Komende zaterdag 29 oktober speelt VCN heren 1 in eigen huis tegen Taurus heren 1. De wedstrijd begint om 20:00 uur.

Capelle gaat dubbel door in cuptoernooi

capelle • In het kader van districtsbeker speelde vierde divisionist Capelle donderdagavond tegen derdeklasser MVV'27. Het werd een simpele 4-0 zege voor de thuisploeg, die aantrad zonder de geblesseerde Wesley Pollemans en zonder Dennis van der Heijden, die rust kreeg. Doelpuntenmakers waren in de 9e minuut Bram van Eijk, in de 37e minuut Ryan Purvis, in de 52e minuut Olaf van der Sande en in de 90e minuut invaller Nickelson Josepha. Ook Capelle 2 kwam een ronde verder in het cuptoernooi. De ploeg won met 5-0 van zaterdagderdeklasser Rohda'76.