woensdag 26 oktober

Kindervakantieclub Wijkpunt Torenhof
Capelle aan den IJssel
Woensdag 26 oktober is er van 14:00 tot 16:30 uur een spannende Bingo in Wijkpunt Torenhof. Indien de kinderen willen meedoen dan graag vooraf aanmelden via de email: info@kennismakelaars.nlNa aanmelding volgt extra informatie.

Op zaterdagavond 29 oktober van 19.30 tot 21.30 uur is de Halloween-Snoephuizenroute door de Vogelbuurt. Wijkpunt Torenhof doet ook mee met een Spook-snoephuis, wat te bereiken is via het griezelpad tussen de vijver en de dijk. Voor deze activiteit is aanmelden niet nodig. De route wordt huis aan huis verspreid in de buurt, zodat je gelijk kan starten vanuit huis. De snoephuizen staan ook vermeld bij de agenda 29-10 op de website van www.kennismakelaars.nl.

De organisatie zoekt bewoners die mee willen helpen bij het Spook-snoephuis of griezelpad. Aanmelden kan bij Hans van het Halloween-team, via 010 751 55 00.

vrijdag 28 oktober

Ladies Only 18+ bingo
19:00, Capelle aan den IJssel, Wijkcentrum Schollevaar, Maria Danneels Erf 20
De Ladies Only 18+ bingo in Wijkcentrum Schollevaar; de leukste avond met stoute prijzen, een spannende act en veel lol. Entree, inclusief bingoboekje: 15,00 euro per persoon. Inschrijven via mail: ladiesnightcapelleschollevaar@gmail.com.

Voorstelling ‘De tante van Charlie’
20:15-22:30, Capelle aan den IJssel, Nieuw Capels Toneel, Capelseweg 120
Het Nieuw Capels Toneel speelt voor u de klucht: ‘De tante van Charlie’.

In deze klucht komt de tante waar Charles en Rogier op rekenen niet op tijd opdagen. De tante is essentieel voor hun plan om de liefdes van hun leven te verrassen en te verleiden. Gelukkig biedt hun butler, die bij het amateurtoneel zit, een uitkomst: verkleed als vrouw... Maar dan komt alsnog de echte tante aan de deur. Een doldwaas verhaal vol vergissingen, list en leugens in een nieuw eigentijds jasje. ‘De tante van Charlie’ is een avond met een lach! De voorstelling wordt op zaterdag 29 oktober opnieuw gespeeld. Kaarten: www.nieuwcapelstoneel.nl.

Theatrale monoloog van Sandra Mattie
20:30-21:30, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
Moeder van glas is een verhaal over de bipolaire moeder van Roos Schlikker. Maar meer dan dat. Het is een ontroerend en vaak ook humoristisch stuk over een belangrijk onderwerp dat te weinig aandacht krijgt: een mens is meer dan zijn gekte.

Halloween Video Disco Party
21:00-1:00, Capelle aan den IJssel, ClubNul10, Onderdiep 25
Dit wordt een echte horror party om jouw donkerste fantasie uit te leven met de meest scary outfit ever. Kom als Freddy met een ijshockey masker en mes, als een heks met of zonder bezem, geschminkt als een zombie of dracula, als Michael Jackson in Thriller of als een vers opgegraven lijk of nog erger zolang je er maar lekker scary uitziet. Dit is een echte fright night! En, voor de meest enge outfit hebben wij nog een leuk prijsje in petto, dus leef je uit en maak er met ons een echte Hallloween party van.

Kaarten aan de zaal kosten 12,00 euro en kaarten online 10,00 euro, via www.ticketkantoor.nl/shop/28oktober.

zaterdag 29 oktober

Orgelconcert in Capelse Dorpskerk
20:00-21:10, Capelle aan den IJssel, Dorpskerk, Kerklaan 2
Op zaterdag 29 oktober wordt in de Dorpskerk een concert gegeven. Cees van der Slik zal het historische Van Dam orgel bespelen. Op het programma muziek van onder anderen Johann Sebastian Bach, Georg Friedrich Händel, Felix Mendelssohn, César Franck en Jan Zwart. Ook diverse koraalbewerkingen en improvisatie met samenzang staan op het programma. Deze avond begint om 20:00 uur; de deuren gaan open om 19:30 uur. Parkeren bij de Dorpskerk is vrij. Toegang gratis, wel collecte voor onkosten. Na afloop is koffie en thee verkrijgbaar, eveneens gratis. Iedereen is van harte welkom.

zondag 30 oktober

Workshop Tekstschrijven
13:30, Capelle aan den IJssel, Capsloc, Pelikaanweg 3
Songwriter Lisa de Bruijn geeft in Capsloc een workshop Tekstschrijven. Lisa schrijft indie-folk liedjes onder de moniker Liza Weald.

Na het uitbrengen van haar debuut EP "Shape Of The Dunes" en het winnen van de Grote Prijs van Rotterdam en een Rotterdam Music Award in 2020, is ze nu druk bezig met het schrijven van haar nieuwe EP waarin teksten centraal staan. Spelen met woorden, metaforen en zware onderwerpen op een luchtige manier aansnijden is haar expertise. Ze zoekt naar manieren om wat ze voelt te vertalen in woorden, en het herkenbaar te maken voor iedereen.Met behulp van een opdracht duiken deelnemers samen dieper in het schrijven van een eigen verhaal, gedicht of tekst. Lisa helpt om dat kleine vonkje van binnen te vinden dat een manier biedt om voortaan altijd de woorden te laten stromen zonder dat je je vast voelt zitten of sprakeloos bent. Je bent je eigen voortdurende bron van inspiratie, alle mooie woorden liggen al binnenin verborgen.

Er is beperkt plek. Toegang: 5,00 euro, ervaring is niet belangrijk.