• Leerlingen en wethouders knippen het lint door.
• Leerlingen en wethouders knippen het lint door. Foto: Huub Lakerveld

Feestelijke opening Sbo De Bouwsteen

Algemeen

CAPELLE • Na de zomervakantie betrok Sbo De Bouwsteen al hun nieuwe pand aan de Wiekslag, maar op 20 oktober werd de officiële opening verricht. De schoolleiding en leerlingen zijn in hun sas met de nieuwe locatie, maar er moet nog wel wat gebeuren voor de school helemaal af is.

Met vereende krachten knipten twee leerlingen en wethouders Harriët Westerdijk en Ans Hartnagel het dikke lint onder de ballonnenboog door, waarmee Sbo De Bouwsteen plechtig geopend is. Na een toespraak van de wethouder trad een aantal leerlingen in de aula op met hun Gi-ga-groen dans, het thema van de Kinderboekenweek van dit jaar.

Tweede verhuizing
Het vertrek van de tijdelijke locatie aan de Lijstersingel betekende voor De Bouwsteen de tweede verhuizing in 2,5 jaar. Daarvoor zat de school maar liefst zestig jaar lang op dezelfde locatie. “Deze tweede verhuizing was een stuk makkelijker dan de eerste”, blikt adjunct-directeur Marianne Lammens terug. “De verhuizing afgelopen zomer was gelukkig geen ‘opruimverhuizing’. En vele handen maakten licht werk.”

De school is blij met de nieuwe faciliteiten; de aparte keuken voor het praktijkonderwijs, de ruime aula en de schoolbibliotheek. Het plein is nu nog betegeld, maar de school maakt plannen om het volledig anders aan te pakken. “We hebben nu nog overleg over de invulling, maar het moet een plein worden waar de kinderen uitgedaagd worden om te spelen”, zegt Marianne Lammens. Een zandbak, maar bijvoorbeeld ook een stuk groen waar leerlingen met een vergrootglas naar beestjes kunnen zoeken. Het doel is dat er voor alle kinderen wel iets is, of dat nu een hoekje is om rustig te zitten of ruimte om te rennen.”

Met de nieuwe locatie komen ook andere uitdagingen om de hoek kijken. Sbo De Bouwsteen ligt nu langs een t-splitsing waar veel automobilisten en fietsende scholieren gebruik van maken. Onlangs stelde de gemeente een parkeerverbod in voor de school, doordat de bocht onoverzichtelijk is zonder auto’s. “De verkeersveiligheid is nog een punt van zorg”, zegt Marianne Lammens. “Maar we delen onze zorg met buurtbewoners en de ouders van leerlingen krijgen via de nieuwsbrief ook informatie.”

Na de opening hadden de kinderen les, maar ‘s middags was het opnieuw feest met een Open Huis voor familie en kennissen.