Begroting 2023 aangeboden aan raad

capelle • Het Capelse college van burgemeester en wethouders heeft de begroting voor 2023 aan de gemeenteraad aangeboden. Het college wil er alles aan doen om Capellenaren een extra steuntje in de rug te bieden.

Er liggen volgens het college grote uitdagingen. Vooral op financieel vlak, met hoge inflatie, duurdere boodschappen en hoge energierekeningen, zijn het onzekere tijden.
De begroting 2023 bevat plannen van de gemeente voor het nieuwe jaar. Daar horen kosten en inkomsten bij om de plannen te kunnen betalen. Ook voor 2023 is het weer gelukt om een sluitende begroting waarbij kosten en inkomsten in balans zijn te presenteren. Daarbij worden de lokale lasten alleen geïndexeerd zonder veel te stijgen.
Het college ziet de impact van de oorlog in Oekraïne en spreekt haar waardering uit voor Capellenaren die een steentje bijdragen, bijvoorbeeld door opvang. "De oorlog heeft daarnaast ook grote financiële gevolgen voor veel Capellenaren en Capelse ondernemers. "Woonkosten, boodschappen en energie zijn fors duurder geworden. Het Rijk werkt plannen uit om inwoners financieel tegemoet te komen, bijvoorbeeld met het energieplafond. Als gemeente proberen wij iedereen te verwijzen naar de lokale- en rijksregelingen die er zijn. In de begroting voor volgend jaar is ook voorstel opgenomen om voor een eenmalige tegemoetkoming voor alle Capellenaren.”
 
De begroting 2023 is te lezen op capelleaandenijssel.begrotingsapp.nl. De gemeenteraad behandelt de begroting op 31 oktober en 1 november in de commissies en op 14 november in de gemeenteraad.