• Amerikaanse rivierkreeft, een exoot.
• Amerikaanse rivierkreeft, een exoot. Foto: Floris Bakker

Lezing over invasieve exoten

capelle • De natuurvereniging KNNV afdeling IJssel en Lek houdt op maandag 17 oktober een lezing over invasieve exoten, die gegeven wordt door Wilfred Reinhold. 

Halsbandparkieten, roodwangschildpadden en Amerikaanse vogelkers zijn exoten: soorten die niet op eigen kracht, maar door de mens in Nederland terecht zijn gekomen. 

Schade

Er is niets mis met wat extra soorten in de natuur, maar sommige exoten veroorzaken veel schade. Ze kunnen gezondheidsproblemen geven, oogsten aantasten en onze eigen flora en fauna kan veel last van de indringers ondervinden. 

Tijgermug

Het verschijnen van de tijgermug was aanleiding voor Wilfred Reinhold om het platform ‘Stop invasieve exoten’ te starten. Deze gevaarlijke muggensoort bleek te zijn ingevoerd met Lucky bambooplantjes. Als schadelijke exoten zich eenmaal verspreid hebben, krijg je ze bijna niet meer weg. Daarom vindt hij het belangrijk om er veel over te publiceren en uit te leggen, zoals hij doet bij deze lezing.

De Fluiter

De lezing vindt plaats in Buurtcentrum De Fluiter, Wiekslag 3 en duurt van 20:00 tot 22:00 uur. De zaal gaat open om 19:30 uur. 

Toegang: 3,00 euro, inclusief koffie en thee.

q ijsselenlek.knnv.nl