woensdag 12 oktober

Voorstelling ‘De Hemelboom’
15:00-16:00, Capelle aan den IJssel, Van Cappellenhuis, Dorpsstraat 164
Groeien bomen tot in de hemel? Op woensdagmiddag 10 oktober om 15:00 uur is er een muziektheater voorstelling "De Hemelboom'' voor kinderen van 7 tot 9 jaar. Vrienden worden met een een oude, wijze boom, alles tegen 'm kunnen zeggen, met hem dansen, zingen.. Uitgevoerd door Mehetabel Rechad, Mia Tackenberg en een violist rond de meer dan 100-jarige boom op de binnenplaats van het Van Cappellenhuis aan de IJssel. Bij slecht verhuist de groep naar binnen, daar staat dan een jonge boom. Deze voorstelling past in het thema van de kinderboekenweek, GI-GA-GROEN. In samenwerking met de Bibliotheek a/d IJssel. Kinderen krijgen bij de uitgang een spaarkaart. Bij drie stickers krijgen zij een prachtig boek. Toegangsprijs inclusief drankje: 5,00 euro voor kinderen, 8,00 euro voor volwassenen, vrienden van het Van Cappellenhuis betalen 5,00 euro. Reserveren: www.vancapellenhuis.nl.

vrijdag 14 oktober

Boekenruilbeurs in bibliotheek
14:00-16:00, Capelle aan den IJssel, Bibliotheek Capelle Centrum, Stadsplein 39
Neem van thuis een boek mee en ruil het in de bibliotheek om voor een ander boek; zo gaat iedereen blij naar huis. De bibliotheek gelooft in een collectie die veel meer omvat dan alleen de collectie die zij als bibliotheek in huis heeft, offline en online. Want, (bijna) iedereen heeft zelf een bibliotheek in huis. De bibliotheek houdt van boeken en gelooft in delen, daarom organiseert zij deze boekenruilbeurzen in verschillende vestigingen. Een mooi moment om gratis een nieuw boek op de kop te tikken en in gesprek te raken met andere boekenliefhebbers.

Zing mee met The Dashboard Danglers
20:15-22:15, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
De voorstelling Take me home is de eerste theaterproductie van The Dashboard Danglers. The Dashboard Danglers is de nieuwe band van Jaco van der Steen die uitsluitend bestaat uit rasartiesten die als geen ander de countryfeel weten op te roepen. Gouden hits van artiesten als Dolly Parton, Kenny Rogers, John Denver en Linda Ronstadt worden op eigen wijze en met eerbied voor de traditie gespeeld en afgewisseld met hun krachtige eigen werk.

Songs for no one
20:30-21:40, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
Wat betekent het om in een dictatuur te moeten leven? Met welke gedachten en hoop houdt de jonge generatie zich staande? De theatervoorstelling Songs for no one gaat over de kwetsbaarheid van vrijheid, over onvrijheid in het dagelijkse leven en over toekomstdromen van vrijheid.

zaterdag 15 oktober

Gi-Ga Groen! Kinderboekencamping Capelle!
17:00-9:00, Capelle aan den IJssel, Bibliotheek Capelle Centrum, Stadsplein 39
Kamperen tussen de boeken en ‘s avonds een feestje bouwen in de bibliotheek; kinderen tussen 9 en 11 jaar kunnen dit van 15 op 16 oktober doen. Snel inschrijven is belangrijk, want er is een beperkt aantal kaartjes. Tijdens de Kinderboekenweek gaan kinderen op avontuur in de bibliotheek om al het moois van de natuur te zien en te ontdekken. Op het programma staan onder meer een dj-workshop met feest, een escape game en voorlezen. Meer info en inschrijven: www.bibliotheekaandenijssel.nl/kinderboekenweek.

Muzikale sensatie bij Beyond the music
20:15-22:05, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
Beyond the music is een ware muzikale sensatie en ontstaan uit de inspiratie om muzikale grootheden te eren. Dit gebeurt door iconische hedendaagse rockmuziek te verfraaien met weelderige orkestrale arrangementen, zonder daarbij afbreuk te doen aan de kern van het oorspronkelijk werk. Het eerste eerbetoon komt U2 ten deel: het baanbrekende album The Joshua Tree.

Cabaret met Thijs van de Meeberg
20:30-22:00, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
In Meer dan mogelijk zoekt Thijs van de Meeberg te midden van een levend, komisch en troostrijk decor naar een manier om van waarde te zijn. Dat lukt hem niet alleen. Hij heeft advies van het publiek hard nodig. Want er is een probleem boven zijn hoofd gegroeid waardoor alles stagneert en vastloopt. Pas als dat is opgelost, is alles mogelijk en misschien wel meer dan dat.

zondag 16 oktober

Op avontuur met Pieter Konijn
14:00-15:05, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
Het avontuur van Pieter Konijn is een grappige, spannende, muzikale en interactieve familievoorstelling met Pieter Konijn in de hoofdrol. Hij raakt verstrikt in de moestuin van meneer Verhoef. Gelukkig wordt hij gered door zijn neefje Benjamin en krijgt hij hulp van een lief roodborstje. Een prachtig avontuur met poppen. Om 16:00 uur speelt dezelfde voorstelling.

dinsdag 18 oktober

The essential Matt Bianco
20:15-22:15, Capelle aan den IJssel, Isala Theater, Stadsplein 5
Mark Reilly en band spelen in The essential Matt Bianco nieuwe nummers én de grote hits van vroeger, met de vertrouwde ‘easy-going-swing’ gebouwd rondom de herkenbare dry-Martini-stem van Mark Reilly. Whose side are YOU on?