Wapeninleveractie in Capelle

capelle • Tot 15 oktober kunnen Capellenaren straffeloos en anoniem (steek-)wapens in leveren op drie locaties in de gemeente. Tijdens de actie kunnen steek-, slag- en stootwapens ingeleverd worden. Dit kan bij het politiebureau (Slotlaan 119) van woensdag tot vrijdag (8:00 tot 22:00 uur). Ook op het gemeentehuis (Rivierweg 111) kunnen wapens ingeleverd worden, van woensdag tot vrijdag van 9:00 tot 16:00 uur. Bij de Milieustraat (Groenedijk 12) kunnen de wapens ingeleverd worden van maandag tot vrijdag (8:00 tot 16:00 uur) en zaterdag (10:00 tot 16:00 uur). De actie is onderdeel van de Week van de Veiligheid, die van 10 tot 16 oktober duurt.


Kralingseweg bij station Schenkel afgesloten

capelle • De Kralingseweg is tussen de Schenkelse Dreef en de Prins Alexanderlaan gesloten tot 28 oktober. Er zijn werkzaamheden bij de metro-overgang, waardoor het autoverkeer in totaal negentien dagen gestremd is. Automobilisten kunnen omrijden via de route Schenkelse Dreef - Abram van Rijckevorselweg - Capelseplein - Prins Alexanderlaan. Fietsers en voetgangers kunnen wel de metrobaan oversteken.


Rondleiding groene Golfclub Capelle

capelle • Golfclub Capelle opent op zaterdag 15 oktober haar deuren. Belangstellenden kunnen op die dag om 14:00 uur een kijkje nemen en zien op welke manier de golfclub het groenonderhoud organiseert. Golfclub Capelle wil op een duurzame en natuurinclusieve manier het groen op en naast de banen onderhouden. Zo worden bijvoorbeeld voor het bestrijden van plagen natuurlijke vijanden ingezet. Daarmee wordt het gebruik van bestrijdingsmiddelen tot een minimum beperkt. De excursie duurt één tot anderhalf uur. Aanmelden (gratis) via www.sportiefcapelle.nl.