• Joey van Oosten bij de club waar hij zich zo thuis voelt.
• Joey van Oosten bij de club waar hij zich zo thuis voelt. Foto: John Wijntjes

Joey van Oosten: uitdagingen genoeg

kralingse veer • Na een seizoen waarin alles wat CKC aanraakte leek te veranderen in 'goud' en ongeslagen promotie naar de derde klasse werd afgedwongen, zijn de voetballers uit Kralingse Veer terug op aarde. Dat weet ook Joey van Oosten, aanvallende middenvelder in het elftal van trainer Mario Meijer.

"We moeten even wennen aan het hogere niveau", zegt Van Oosten. "Vorig seizoen wonnen we regelmatig onze wedstrijden met ruime cijfers en waren er maar een paar duels waarin je écht het beste in jezelf naar boven moest halen. Dit jaar wordt die maximale focus elke week van je gevraagd. De weerstand is simpelweg groter."

Kwaliteit

Joey van Oosten is geen moment bang dat CKC het lastig zal krijgen in zijn nieuwe voetbalomgeving. "Daarvoor hebben we veel te veel kwaliteit", zegt de nummer 10 van de zwart-witte voetbalbrigade. "We hebben bovendien veel karakter in de ploeg. Na mindere resultaten gaan hier de koppies niet hangen, hoor. Wij hebben een elftal dat er tot en met de 90e minuut in gelooft dat er wat te halen valt; dat hebben we afgelopen seizoen ook bewezen in de duels waarin het er echt om ging. Niet voor niets scoorden we juist in eindfases regelmatig nog een goal. Daarom ben ik er van overtuigd dat we er ook deze competitie gaan komen."

Joey van Oosten groeide op bij CKC, maar trok in zijn jeugdjaren naar DCV. Daar haalde hij uiteindelijk de selectie, maar werd geen vaste waarde in het eerste elftal. Een terugkeer naar zijn oude club lonkte. "Drie jaar geleden maakte ik mijn rentree op het oude nest", glimlacht Van Oosten. "Het eerste seizoen na mijn rentree was niet bepaald geweldig vanwege de lockdowns, maar vorig jaar compenseerde alles. Wat een feest was dat! En nu is er die nieuwe uitdaging: goed presteren in de derde klasse. Ook ik zal scherp moeten zijn om maximaal te presteren. Er zijn hier namelijk meer spelers die prima uit de voeten kunnen op 10. Arjan Everding, Nick Koster, Vin Zijta en Kaj Platteschor bijvoorbeeld. Eigenlijk is die concurrentie alleen maar mooi en een reden om extra mijn best te doen en te zorgen dat ik maximaal fit ben. In mijn geval betekent dat ook dat ik een paar kilootjes moet lozen. Daar ga ik aan werken. je ziet het: uitdagingen genoeg hier in Kralingse Veer."

Jan Timmer