Afbeelding
Foto: Jan de Wolf

Christelijk Gemengd Koor Capelle: Eindelijk weer voor publiek zingen

Algemeen

CAPELLE • Het Christelijke Gemengd Koor Capelle treedt aanstaande zaterdag op in de Dorpskerk. Op zich niets bijzonders, want het is de thuislocatie waar elke dinsdagavond wordt gerepeteerd. Echter sinds begin 2020 kon, door corona, niet meer worden gerepeteerd. Het Voorjaarsconcert moest steeds worden uitgesteld. “Daarom kijken we enorm uit naar dit ‘inhaalconcert’, dat nu dus een Najaarsconcert is geworden”.

Jan Wink, de voorzitter van het koor, is trots op CGKCapelle. ”Het koor is opgericht op 7 november 1983. De naam van het koor is gekozen om aan te geven dat iedereen welkom is, onafhankelijk van de kerkelijke achtergrond. De mooie oude Dorpskerk, met z’n goede akoestiek, werd de repetitieruimte voor het koor. Vanaf begin 2000 is Ad de Joode onze dirigent. Het zingen in ons koor betekent veel voor onze leden. Zingen verbindt immers. Het is heerlijk om samen tot een mooi muzikaal luisterstuk te komen. Onze leden genieten dan ook echt van het toeleven naar en het geven van een concert. Het zingen van geestelijke liederen motiveert onze leden, want hiermee kunnen zij hun geloof beleven en de boodschap doorgeven.” Het repertoire van ons koor bestaat uit moderne christelijke liederen en koorwerken. De “Marcus Passie” van Hans Boelee is voor ons een graag gezongen werk geworden.”  

Nieuwe leden zeer welkom
“Al meerdere keren heeft ons koor in een project aan mensen de gelegenheid geboden te ervaren hoe het is in een koor te zingen. Voor een klein bedrag kan men dan gedurende zo’n vijf maanden mee repeteren en toeleven naar de uitvoering van een concert. Een tiental leden is op deze manier al lid geworden. We starten daarom van januari tot en met juni een nieuw concertproject”

Jan Wink gaat verder: “Jaarlijks geeft ons koor een Voorjaarsconcert in de Dorpskerk met orgel en/of piano of andere instrumentale begeleiding. We proberen altijd iets bijzonders toe te voegen. Zo was Kees Alers met zijn dwarsfluit eens onze gast en ook mezzosopraan Maria den Hertog verleende meerdere keren haar medewerking. Het zijn concerten waar we met genoegen op terugkijken. Met plezier verleent het koor ook medewerking aan kerkdiensten of verzorgt een optreden in bijvoorbeeld een zorgcentrum. Dit tegen een vergoeding. Zo hebben we in menige dienst in kerken van Capelle en omstreken onze liederen laten horen.”  
“Zaterdagavond 15 oktober is ons Najaarsconcert met een groot aantal liederen. Hierbij wordt het koor ondersteund door voor ons inmiddels vertrouwde musici: Oksana Polman (piano), Sander de Jong (synthesizer), Peter Koppenaal (slagwerk) en Johan Keuning (basgitaar). We kijken er naar uit. Het is ons eerste concert na het kerstconcert van december 2019. Toegangsprijs 7,50 euro, kinderen t/m 12 jaar gratis. Aanvang 20:00 uur, kerk open 19:30 uur).” Op 20 december is ons Kerstconcert in de Dorpskerk, met moderne en bekende klassieke werken op het programma, terwijl er ook ruimte is voor samenzang. “Ook dan is men van harte welkom. De toegang is gratis.”

Cor Hulsbus