• Wethouder Marc Wilson legt de eerste tegel.
• Wethouder Marc Wilson legt de eerste tegel. Foto: Jan Kok

'Rookvrij' tegel op alle speelplaatsen

capelle • De komende twee weken legt de gemeente Capelle aan den IJssel bij alle 258 speelplaatsen een ‘rookvrij’ stoeptegel. Wethouder Marc Wilson legde afgelopen maandag de eerste tegel op de speelplaats aan de Solislaan in Fascinatio. De tegels geven aan dat het niet de bedoeling is dat er bij de speelplaatsen gerookt wordt.

Wethouder volksgezondheid Marc Wilson hoopt dat de tegels zorgen voor bewustwording: "Het is van belang dat kinderen kunnen spelen in een rookvrije omgeving. We moeten hen beschermen voor de schadelijke gevolgen van meeroken. Zo'n tegel herinnert mensen eraan dat roken op een speelplaats invloed heeft op anderen. En zorgt ervoor dat mensen elkaar eerder aanspreken op hun gedrag.”

Als mensen toch roken bij de speeltuin op het moment dat kinderen hier spelen, is er geen sprake van een overtreding. "We hopen echter dat mensen hun gedrag zullen aanpassen”, aldus een woordvoerder van de gemeente.
De tegels zijn van het landelijke initiatief ‘op weg naar een Rookvrije Generatie', opgericht door de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds.