• Kinderboekenweekconcert in het Comenius College.
• Kinderboekenweekconcert in het Comenius College. Foto: Ron Jongeneel

Geslaagde Kinderboekenweekconcerten

capelle • Kort voor de start van de “Gigagroen” Kinderboekenweek vonden afgelopen zaterdag twee unieke concerten plaats in het Comenius College in Capelle.

Het ochtendconcert was speciaal voor de doelgroep van Stichting Pallieter. Voor hen is het vaak lastiger naar een concert of theatershow te gaan, dus het was een ware belevenis voor de kinderen en hun gezin.

Dirigent Jim lichtte een tipje van de muzikale sluier. Hij liet eerst iedereen kennis maken met diverse instrumenten. Hoe heten de instrumenten eigenlijk en welke geluiden komen nu uit welk instrument en hoe dan? Daarna begon het echte werk en werd live de muziek gespeeld van de welbekende films Harry Potter, Happy Feet, Frozen en Aladdin. Alles mocht, rustig op je stoel blijven zitten of lekker languit op de kussens of meedansen of klappen op de muziek. Tussen de muziekstukken door las Dionne Dinkhuijsen, directeur van Bibliotheek aan den IJssel, voor.

Stimulans tot lezen

Tijdens het middagconcert werd het gehele programma herhaald voor Capelse gezinnen met een kind op de basisschool. Pauline Oskam, beschermvrouw van Musical Souvenir, was hierbij aanwezig, samen met twee zoons. Alle kinderen kregen als extra stimulans om meer te gaan lezen een pasje van de bibliotheek mee en mochten een prentenboek uitkiezen. Iedereen kwam met een glimlach en ging met een nog grotere glimlach naar huis.