Voorstel verhoging OV-tarieven ruim 7 procent in 2023

capelle • Er ligt een voorstel klaar om tarieven voor reizen met het openbaar vervoer bij de RET volgend jaar met 7,24 procent te verhogen. Op 12 oktober beslist de MRDH hierover. 

De stijging, die aanzienlijk hoger is dan in andere jaren, wordt veroorzaakt door onder meer de stijging van brandstof- en energiekosten. De ov-sector pleit voor een 0 procent btw-tarief om de stijging voor passagiers te compenseren. De RET ondersteunt dit pleidooi. Als die btw-verlaging er komt, zal het openbaar vervoer juist goedkoper worden voor reizigers; er zit 9 procent btw op het ov. De Tweede Kamer en het kabinet hebben dit voorstel in beraad, maar er is nog geen beslissing gevallen.

In het huidige voorstel worden de RET 2 uur, RET 1 dag en de RET Kinderdagkaart met 0,50 euro verhoogd.


Werkzaamheden af; Algeraweg weer volledig open

capelle • De werkzaamheden op de Algeraweg zijn afgelopen vrijdag afgerond. Alle rijbanen zijn weer volledig open voor autoverkeer.

De afgelopen weken zijn de rijbanen opnieuw geasfalteerd met het zogeheten fluisterasfalt. 

Naast fluisterasfalt komt er op termijn een permanent snelheidsdisplay op de weg. De gemeente heeft zich aangemeld bij het openbaar ministerie voor een proef met mobiele snelheidscamera’s, maar is nog in afwachting van een reactie. 

Verder is de gemeente in gesprek met de politie om geluidscontroles te doen. Omwonenden klagen over de geluidsoverlast die motorvoertuigen veroorzaken, bijvoorbeeld het motor- en uitlaatgeluid.


Op- en afrit Koningin Wilhelminaplein Krimpen gesloten

krimpen aan den ijssel • Verkeer vanuit Capelle kan vanaf maandag 3 oktober definitief niet meer rechts afslaan naar het Koningin Wilhelminaplein in Krimpen aan den IJssel. Vanaf die datum wordt gewerkt aan de afronding van de fietsstraat tussen de brug en de Rotterdamseweg, en is de op- en afrit aan de N210 onderaan de Algerabrug definitief gesloten. De ontsluiting van de wijk Oud-Krimpen tussen de Parallelweg en de Oude Tiendweg is vanaf maandag 3 oktober open.